Xiaomi Mix Fold 3 е тънък сгъваем модел със способна камера

Павлин Луканов Последна промяна на 15 август 2023 в 11:04 381 0

Xiaomi Mix Fold 3

Снимка Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 3

Тази година определено е интересна по отношение на смартфоните със сгъваеми екрани, като виждаме повече устройства и еволюция в дизайна. Така например миналия месец Samsung представи новите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, които най-вероятно ще доминират сегмента в международен план. Това е така, тъй като част от останалите компании залагат само на пазара в Китай. Подобен подход е доста вероятно да избере и Xiaomi с най-новото си попълнение Mix Fold 3.

Mix Fold 3 идва в два варианта според покритието на гърба, композитни влакна или стъкло, като първата опция ще е по-издръжлива при падания. Те са с дебелина от съответно 10.86 и 10.96 мм в сгънато състояние и 5.26 мм в разгънато, а теглото им е 255 и 259 гр. Моделът не е по-тънък от Honor Magic V2, но въпреки това постига прилични размери. Намалената дебелина е възможна основно заради подобреният сгъваем механизъм. По данни на компанията той има сертификация за издръжливост до 500 000 сгъвания.

Механизмът и,а възможност за заставане в няколко стъпки в полусгънато състояние между 45 и 135 градуса. Тук разбира се компанията постига скок за собствените си решения, тъй като предходният модел можеше да бъде само в затворено или отворено състояние. Това позволява добавянето на нови функционалности при плейбек, използване на камерата и т.н. Няма индикации за наличието на сертификация за водо- или прахоустойчивост. За сравнение актуалните модели на Huawei, Samsung и Google са с водоустойчивост.

Поглеждайки към екраните, отвън има 6.56-инчов OLED панел с резолюция FHD+, честота на опресняване 120 херца и покритие Gorilla Glass Victus, а отвътре е заложено на 8.03-инчов LTPO OLED панел с UTG защита. Mix Fold 3 използва овърклокната версия на чипсета Snapdragon 8 Gen 2, а той е комбиниран с до 16GB RAM и 1TB памет за файлове. Що се отнася до батерията, тя е двуклетъчна и с капацитет 4800mAh, като има бързо жично зареждане до 67W и безжично до 50W.

И докато сгъваемите смартфони често не залагат на най-доброто при камерите, Mix Fold 3 изненадва приятно в това отношение. Компанията си партнира с Leica за четворната основна камера със специални обектив. Той има 50MP сензор IMX800 с OIS, 12MP с ултраширокоъгълна оптика, 10MP с телефото и 10MP с перископен обективи за 3.2- и 5- кратно приближение. Добавени са и две 20MP селфи камери, но най-добре да заложите на основната камера и за селфита.

Телефонът има стерео високоговорители с Dolby Atmos, MIUI Fold 14 с Android 13 и NFC. Моделът дебютира в Китай с цени от 8999 юана (2212 лв.). На този етап изглежда малко вероятно да го видим официално извън страната.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !