Xiaomi Mi Reader Pro включва и гласово търсене

Offnews Последна промяна на 16 декември 2020 в 15:31 4223 0

Screenshot 2020-12-16 135212

Xiaomi представи нов четец за електронни книги, Mi Reader Pro. Той предлага сериозни подобрения спрямо предшественика си, което го превръща в доста интересен модел.

Дисплеят е с диагонал 7.8 инча като е използван e-ink панел с гъстота на пикселите 330 ppi. Налична е и подсветка, която се регулира до 24 нива. Има възможност за промяна на цветовия тон от топъл към студен в зависимост от околната обстановка. По този начин се намалява натоварването на очите при четене, добра добавка, особено за хората, които четат на тъмно.

Сред основните параметри са 2GB RAM, 32GB памет за файлове и четириядрен процесор. Използван е базиран на Android Oreo 8.1 потребителски интерфейс. Сред опциите за свързване са Wi-Fi и Bluetooth 5.0.

Четецът поддържа някои китайски платформи като Baidu и WeChat Reading. Освен това Xiaomi въвежда и собствената си Xiao AI гласова функционалности за търсене. Това определено е интересна функционалност за този тип устройства.

Устройството може да получава книги безжично от телефон ако те са в една и съща мрежа. Поддържат се всички популярни типове файлове, включително .txt, .epub, .pdf, а и окументи на Microsoft.

Вградената батерия е с капацитет 3200 mAh и по данни на компанията предлага до 70 дни издръжливост в режим на готовност. Това е доста добро постижение, но е интересно и каква е издръжливостта в работен режим.

Xiaomi Mi Reader Pro се предлага в черен цвят в Китай и струва 1299 юана (163 евро). Засега няма данни дали и кога той ще е наличен извън страната.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !