Xiaomi Mi Mix Fold е сгъващ се навътре смартфон, подобен на Galaxy Z Fold 2

Offnews Последна промяна на 30 март 2021 в 18:33 5732 0

Mi-Mix-Fold-800x450

Първият сгъваем смартфон на Xiaomi вече е факт и има дизайн, подобен на този на Galaxy Z Fold 2. Устройството идва, след като компанията показа сгъваем модел преди две години. То предлага всички топ функции, подходящи за флагман, но пропуска високата честота на опресняване на дисплея.

Mi Mix Fold е снабден с 8 инчов дисплей, който се сгъва навътре и има резолюция 2480 х 1860 пиксела и 60 Hz честота на опресняване. Няма вътрешна камера. Външният дисплей е 6.5 инчов 2520 х 840 OLED с честота на опресняване 90 Hz.

Компанията твърди, че пантата на Mi Mix Fold може да издържи над милион сгъвания, без проблеми за дисплея. Освен това устройството предлага четири стерео говорители, настроени от Harman Kardon и се захранва от Snapdragon 888.

Що се отнася до камерата, тя е тройна със 108 мегапикселов основен сензор, 13 мегапикселов свръхширок и 8 мегапикселова течна леща, разработена от компаният, която служи за 3х оптично увеличение и макро. Течната леща се обслужва от собствен Surge C1 ISP на Xiaomi, който може да обработва по-бърз автофокус, по-добъл баланс на бялото и по-висок динамичен обхват. Батерията е с капацитет 5020 mAh.

Потребителският интерфейс предлага специален режим “desktop mode”, който го превръща в интерфейс на компютър. Устройството вече е достъпно в Китай, но все още няма и дума за глобалния му старт. Цената му започва от 1520 долара, което е сравнително евтино за сгъваем смартфон.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !