Xiaomi 12 ще има тройна 50 мегапикселова камера с 5х перископно увеличение

Offnews Последна промяна на 31 август 2021 в 07:05 225 0

Предполага се, че Xiaomi 12 ще има три 50 мегапикселови сензора и ще се откаже от 108 мегапикселовата камера, която използват флагманите й от последно поколение. Компанията вече потвърди, че ще се откаже от марката Mi в полза на нова, по-опростена схема за именуване.

Слуховете сочат, че Xiaomi 12 ще предложи три 50 мегапикселови сензора, вместо текущия 108 мегапикселов, използван в последните три години от Mi 11 и Mix 4. Според Digital Chat Srtation сензорите ще са 50 мегапикселов основен, 50 мегапикселов ултраширок и 50 мегапикселов телефото.

Всъщност споменаваше се и по-голям сензор от 200 мегапиксела, но това може да е просто слух, или изтичане. Новите данни сочат, че предстоящата 200 мегапикселова камера е западена за по-премиум модела Xiaomi 12 Ultra, така че скоро може да научим повече за това.

Телефото сензорът на Xiaomi 12 може да предлага 5-кратно перископно увеличение. Има слухове, че компанията работи и върху 10-кратно перископно увеличение.

Знаем също така и, че 5х обективът може абсолютно да осигури ясно, гладко и висококачествено увеличение в диапазона 5х до 10х. Въпреки това големите изображения може да не са толкова контрастни, колкото 5х версиите.

Всъщност твърде рядко се виждат сензори с високо решение за перископни камери. Наскоро ZTE обяви Axon 30 Ultra с тройна 64 мегапикселова камера. Перископът обаче е само 8 мегапиксела. Xiaomi Mi 11 Ultra има 48 мегапиксела с 50 мегапикселова основен и 48 мегапикселов ултраширок сензори.

Все още не е ясно кога ще бъде оябвена серията Xiaomi 12. Компанията вече потвърди, че ще е домакин на събитие на 15 септември, въпреки че там очакваме да видим новата серия Mi 11T и може би някои устройства за дома.

Xiaomi закъсня също така и с опресняването на таблетите си. Компанията може да навакса това, като пусне и някои аксесоари за смартфони. Не е ясно обаче кои от всички тези очаквани продукти ще достигнат до пазарите извън Китай и кога.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !