Xiaomi 12 Pro има проблеми с охлаждането на чипа Snapdragon 8 Gen1

Offnews Последна промяна на 31 декември 2021 в 09:54 207 0

Xiaomi 12 Pro

Тези дни китайската компания Xiaomi представи своите нови флагмански смартфони Xiaomi 12 и Xiaomi 12 Pro, и специализираните технологични издания вече започнаха да публикуват проведените от тях най-различни тестове. Почти всички са на едно и също мнение, че новите модели мобилни телефони на Xiaomi имат проблеми с охлаждането.

По всичко личи, че чипът Snapdragon 8 Gen1 има склонност към прегряване, но компанията Qualcomm продължава да повишава производителността (и температурата), като оставя борбата с прегряването върху раменете на производителите на смартфони. Така например, Xiaomi 12 разполага с много добра и иновативна охладителна система, но тестовете показват, че и това е недостатъчно.

Смартфонът твърде неуверено преминава стрес теста CPU Throttling Test. Чипът влиза в тротлинг и неговата честота пада с 40% от максималната тактова честота. Средното значение възлиза на 210 GIPS, като това е дори малко по-лошо от постиженията на Xiaomi Mi 11.

При продължителни натоварвания смартфонът продължава да работи сравнително бързо, но не демонстрира максималната си производителност. Корпусът на устройството не се нагрява толкова много, че потребителят да се опари, но въпреки това все пак осезателно се нагрява и чипът влиза в тротлинг.

Специалистите споделят, че при стартирането на тежки игри в началото смартфонът стабилно поддържа 60 кадъра в секунда, но само след 15 до 30 минути започва забавяне. В зависимост от играта средната честота на кадрите намалява до 51, а температурата на корпуса се повишава до 43-44,4 градуса по Целзий.

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !