Вторият екран на Xiaomi Mi 11 Ultra може би е заимстван от Mi Band 5

Offnews Последна промяна на 08 април 2021 в 17:00 5582 0

Xiaomi-Mi-11-Ultra-splash-1200x675

Xiaomi Mi 11 Ultra несъмнено е едно от най-впечатляващите устройства за тази година, или поне до момента. Вторият дисплей от задната му страна обаче, несъмнено привлича вниманието. Може би защото изглежда някак си познат.

Твърди се, че вторият екран на Xiaomi Mi 11 Ultra може би е заимстван от Mi Band 5. Съоснователят на Xiaomi Ли Джун разкри този факт в стрийминг на живо на Douyin. Той посочи, че екранът е взаимстван он 30-доларовата Mi Band 5.

Наскоро Xiaomi представи Mi Band 6, но петата генерация на фитнес тракера беше впечатляващо универсална. Гривната разполага с 1.1 инчов 294 х 126 AMOLED дисплей, който съвсем удобно се вписва на гърба на Mi 11 Ultra.

Всъщност това е много хитър ход от страна на компанията. Вместо да разработва нов дисплей, специално за телефона, тя използва вече изпитания панел, поддържайки по този начин по-ниски разходи за материали и използвайки излишните си запаси.

За втория дисплей няма кой знае какви изисквания, тъй като той се използва като индикатор и дигитално огледало за селфита. Използването на панел с ниска мощност помага и за пестене на енергия от 5000 mAh батерия на Mi 11 Ultra.

Това обаче няма да спаси модела от ценовия шок, защото продажната му цена в Китай започва от 5999 юана, или около 916 долара, а в Европа тя може да достигне 1199 евро.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !