Вижте подробности за първия прототип на разгъващ се смартфон Motorola Rizr

Какво представлява впечатляващият прототип на разгъващото се устройство с невиждани функционалности, което Motorola представи на MWC тази година

Offnews Последна промяна на 31 март 2023 в 07:05 401 0

Motorola Rizr

Снимка Motorola

Motorola Rizr

Не просто сгъваем, а вертикално-разтягащ се смартфон представи Motorola на изминалия неотдавна конгрес MWC 2023.

След като се доказа като пионер в създаването на сгъваеми устройства, компанията затвърди тази си позицията отново, демонстрирайки прототип на устройство от следващо ниво: Motorola Rizr – смартфон, който да предостави на потребителите иновативно и гъвкаво изживяване.

Тази разгъваща се концепция е контекстуално ориентирана и се настройва в разширено, компактно или пийпълметрично състояние въз основа на специфичните дейности и намерения на потребителя. Това означава, че съдържанието може динамично и безпроблемно да се приспособява към устройството, когато то се разширява и сгъва, и всичко това в дланта на ръката на потребителите.

Идеята за прототипа на Motorola Rizr е плод на усилията на 312 Labs, вътрешната група за иновации на Motorola, която работи усилено за преосмисляне на формата на смартфон-устройствата, за да улесни още повече потребителите и да им даде възможност за нови мобилни мега изживявания.

Така нареченият “Rollable” прототип издига смартфона на следващо ниво със своите гъвкави OLED или pOLED екрани, които предлагат оптимален баланс между съдържание и комфорт. Екранът се настройва в три различни състояния – разтегнат, компактен и приведен, и то само с едно натискане на бутон. Устройството може да се трансформира, за да работи с потребителите, позволявайки да балансират между съдържание и комфорт.

Motorola Rizr e малък и компактен, което го прави идеален за взаимодействие само с една ръка и може да се побере във всеки джоб.

Освен това, устройството се изтегля вертикално, разкривайки голям 6,5-инчов дисплей, който допринася за обширно и безгранично съдържание. Независимо дали потребителят иска да се потопи в мобилна игра, или пък трябва да свърши някаква работа в движение, това устройство несъмнено предлага безкрайни възможности за създаване на съдържание и забавление.
Kогато е „прибран“, разкриващият се дисплей на гърба на устройството споделя бързи известия и позволява на потребителя лесно да прави селфита с висококачествената си камера.

С височина малко над 4 инча, вертикално разгъващата се концепция се прибира до супер джобна форма, по-малка от повечето други премиум устройства.

Това предлага новооткрита гъвкавост на устройството, което го прави идеално за тези, които искат смартфон, който се адаптира към заобикалящата ги среда и им помага да изпълняват задачи с лекота.

Със своята иновативна технология, гъвкав OLED екран и способност да се приспособява към три различни състояния, “rollable” концепцията има огромния потенциал за поглед към вълнуващото пространство на динамичните форм-фактори и това, което бъдещето крие за смартфоните.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !