Вижте как ще се променят технологиите през следващите месеци, според Motorola

Offnews Последна промяна на 11 март 2021 в 19:12 6163 0

Motorola Dan Dery

Дигиталните технологии със сигурност са един от най-динамично променящите се браншове, в който интересни новости се появяват на практика на ежедневна база. Един от водещите експерти в този сегмент - Дан Дери, вицепрезидент за глобалните продукти на Motorola, обобщава някои доста любопитни прогнози за сектора през 2021 година.

Прогноза #1: Смартфоните ще са повече от смартфони, ще позволяват още повече общуване със света около нас

Човешкото поведение значително се промени през 2020 г. и сега повече от всякога желанието за свързаност и достъпност са на лице. През 2021 г. и след това тази промяна в потребителското поведение ще катализира иновации при смартфоните и ще надхвърли традиционните функции на устройствата.

“Променяме фокуса на нашите продукти, маркетинг и цялостна бизнес стратегия, за да се напаснем към новото нормално. Но също гледаме в бъдещето, което е възможност за нова вълна иновации, която ще вземе централна роля”, коментира Дан Дери.

Смартфоните ще продължат да имат централна роля в свързаността помежду ни с навлизането на 5G и все по-мощни процесори. Подобренията в свързаността ще подпомогнат смартфоните да взаимодействат по-добре и по-ефективно с устройствата около нас - като ги трансформират в гейм конзоли или продължение на десктоп устройствата. По време на тази ера на повишена дистанционна свързаност, смартфонът не само ще ни помага по-ефективно да работим в условията на новата нормалност, като например дистанционно обучение, а също и да взаимодействаме, учим, образоваме и да се свързваме със света около нас.

Прогноза #2: През 2021 ще наблюдаваме повишено търсене на технологии, които ни дават специфично преживяване

Докато потребителите продължават да търсят не просто устройства, които улесняват натовареното всекидневие, но също отговарят на конкретни нужди, ще продължим да наблюдаваме повишен фокус от OEMs към устройства, които отговарят на нуждите на всички типове потребители.

“През последните години наблюдаваме силен фокус на няколко технологични гиганта върху гейминг устройствата. Дали това е компютър с впечатляващи гейминг специфики като Lenovo Legion 7i или смартфон, който предоставя на феновете на гейминга изключително аудио преживяване, дисплей с поглъщащи характеристики и най-бързата скорост на пазара, като motorola edge+, ще продължаваме да наблюдаваме тази тенденция и през 2021 г.”, споделя още Дан Дери.

Тази година това ще надхвърли границите на гейминга и характеристики, близки до професионалните решения, ще станат достъпни за гурута в социалните мрежи, издръжливост и удобство за по-активните потребители, както и повече портативни и гъвкави устройства. Например, през 2021 г. потребителите ще търсят все повече технологични решения, които не правят компромис с интелигентността и функционалността на по-големите дисплеи.

Въпреки намалените възможности за пътуване, потребителите повече от всякога имат нужда от технологични решения, които са гъвкави и лесно преносими, за да пасват на постоянно променящия се начин на живот - например сгъваемо устройство, което предлага лесна преносимост и функционалност в едно.

Прогноза #3: Виртуалната и добавена реалност ще се пренесат в пазаруването

Виртуалната (VR) и добавената (AR) реалност през 2021 г. ще излязат извън границите на гейминга и образованието и ще навлязат в шопинг сегмента. През 2020 г. потребителите се оттеглиха от пазаруването във физически обекти, основно поради локални ограничения за достъп. С очакванията броят на потребители на 5G устройства да достигне 190 млн. броя само през 2020 г., прогнозата е, че потребителите ще използват виртуалната и добавена реалност за изпробване на продукти, ново облекло и дори ще правят интериорен дизайн на домовете си. Пазаруването или тестването на потенциално нов продукт вече няма да изисква физическо докосване на продуктите - всички производители ще трябва да намерят начин да превърнат шопинг преживяването в максимално реалистично, което ще е възможно с напредването и широкото разпространение на 5G.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !