Видове винтоверти, които можем да намерим онлайн

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 06:30 530 0

vintovert

Всеки домашен и професионален майстор има нужда от благонадежден и удобен за работа винтоверт, който ще направи дейностите, свързани с развиването и завиването на винтове максимално ефективни. 

Какво е винтоверт?

Винтовертът е масово разпространен инструмент за строителни и ремонтни дейности, извършвани както професионално, така и в домашни условия. Използва се за поставяне и отстраняване на крепежни елементи като винтове, болтове, бурми и други. Допълнителни функции на някои модели са свързани и с пробиването на отвори.

Основната полза от наличието на подобно устройство се крие във времето и ръчния труд, които винтовертът ни спестява. Сферите му на приложение са разнообразни, като най-общо можем да ги обособим в следните направления:

  • Поддръжка и ремонтни дейности - пробиване на профили за гипсокартон, монтаж на панти и вратички на шкафове, поставяне на релси за пердета и щори, сглобяване на етажерки;
  • Строителни начинания - пробиването на обработена дървесина, бетон и стомана, за което по правило е необходима повече мощност. 

Каква е разликата между винтоверт и бормашина?

Някои източници разглеждат винтоверта като подобрената версия на бормашината. Макар че по същество дейността им е почти идентична, винтовертът притежава и допълнителната способност да извършва и странични ударни действия. Тази му особеност го прави доста подходящ за прокарването на винтове в относително здрави материали и прецизира самия процес по завиването им, като не им позволява да мърдат и да променят позицията си. 

В случай че извършвате същото действие с бормашина, ще трябва да приложите много повече натиск, за да предотвратите отклонения от желаното позициониране на крепежния елемент. 

Предимството на бормашината е, че е една идея по-универсална. Може да се използва за пробиване на дупки в дърво, зидария, бетон, гипс, пластмаса, метал и много други. Може да се използва и за перфориране, къртене на мазилка, бъркане на боя с помощта на допълнителна приставка, както и още за множество различни цели.

Винтовертът обаче също е много обхватно понятие, като има няколко най-популярни вида, от които можем да си изберем. В случай че не сте запознати с темата, препоръчваме да отделите време и да прочетете информативно следващите редове.

Какви са основните показатели за избор на подходящ винтоверт?

Главен критерий за селекция се явява факторът за какви цели ще ни е необходимо устройството. Ако ще го ползваме в домашни условия за пробиване на дупки за картини, съвсем базисен модел с ограничена функционалност би бил напълно достатъчен. За професионалистите обаче би било подходящо да инвестират повече и да получат по-комплексно устройство, което може да се надгражда с различни аксесоари. 

Марката и цената също са важни особености, по които можете да се ръководите, за да сте сигурни в крайния успех на начинанието. Утвърдени производители на подобен инструмент са Makita, Einhell, Bosch, Festool, DeWALT.

За оптимално добър резултат при избор на винтоверт обърнете внимание на работни показатели като тегло и начин на захващане. Те са определящи за лекотата на боравене с инструмента, която съвсем не е маловажна в дългосрочен план, особено ако ще го ползваме често и с професионална насоченост. 

Други важни показатели са чисто техническите като скорост на винтоверта, измерена в брой обороти; мощност при електрическите модели; броя плюс типа на батериите - при акумулаторните; въртящи моменти; способност да се надграждат чрез допълнителни приспособления и множество други специфични за конкретния тип винтоверт показатели. 

Какви видове винтоверти можем да намерим онлайн?

Основни видове винтоверти, които можете да намерите и да закупите в онлайн пространството, са:

  • Акумулаторни винтоверти - изключително полезни там, където няма лесен достъп до електричество, защото работят на батерии. Именно батерията тук е ключовият фактор за продължителността на живота на устройството. Вариантите, в които се предлагат, са безударни, ударни, ъглови и не на последно място един от фаворитите на специалистите - безчетков винтоверт. Акумулаторните винтоверти са най-популярната, разнообразна и разпространена категория, предпочитана както от професионалисти, така и за домашни цели. 
  • Електрически кабелни винтоверти - както подсказва наименованието, за да функционират, те трябва да са свързани към електрическата мрежа, което ги прави зависими и леко неудобни за работа. Въпреки това и те имат своето, макар и по-скромно място на пазара, което не се очертава да бъде загубено в скоро време. Тяхно главно предимство се явява по-ниската цена в сравнение с аналозите. Ако ще купувате такъв уред, препоръчваме да се спрете на вариант с по-дълъг кабел;
  • Пневматични винтоверти - изключително специализирани за серийно производство в индустриална среда. Основни техни предимства са компактността и лекотата (произтичащи от липсата на електрически двигател), надеждността, както и дългият експлоатационен живот. Като недостатък може да се приеме по-високата цена на придобиване. Стандартно работят на около 6 бара налягане. 

Като допълнителни аксесоари, които повишават функционалността на различните типове винтоверти, можем да посочим:

  • Държачи за битове;
  • Магнитни държачи;
  • Патронници; 
  • Приставки за връзване към огради;
  • Приставки за рязане на ламарина;
  • Приставки за серийно завинтване;
  • Приставки за занитване;
  • Ъглови приставки;
  • Удължители за свредло.

Всеки един от тях допринася за разширяване на обхвата на дейност на основното устройство или оптимизира дадено действие, правейки го по-ефективно. Основният фактор, който трябва да вземете предвид при подбора им, е съвместимостта със самия модел винтоверт.

Какви са предимствата да пазаруваме инструменти онлайн?

Пазаруването онлайн съвсем основателно трупа все повече и повече последователи в последните години. Все пак времето ни като потребители става все по-ценно и далеч не е достатъчно да обхванем всички ежедневни задачи, с които се сблъскваме. Това е и основната причина да предпочетем да поръчваме продуктите дигитално, само с няколко клика, като те се доставят директно до нашата врата.

Други примери за ползи, произлизащи от пазаруването от Интернет магазини могат да бъдат:

  • По-обхватен и информиран избор;
  • Удобство и пестене на време;
  • Промоции и ценови отстъпки;
  • Опция за безплатна доставка при покупка над определена сума;
  • Разнообразни възможности за разплащане (наложен платеж, банков превод, чрез мобилно или онлайн банкиране и други);
  • Възможност за консултация с технически лица преди покупка, което е особено полезно, ако купуваме нещо толкова специфично като инструмент.

Когато пазарувате тясно специализиран артикул като винтоверт от онлайн магазин, обърнете внимание на наличието на подробни инструкции за употреба, придружени от съответната гаранция. В случай че не сте ориентирани към какъв вид и модел да се насочите, задължително потърсете помощта на продавач-консултантите, преди да направите реалната поръчка, за да избегнете неточности. 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !