Видеокартите Radeon RX 6000 са по-добри от решенията на Nvidia по отношение производителност/цена

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 18:32 596 0

amd-rx6950-rx6750-rx6650-1

Миналата седмица AMD представи на пазара видеокартите от серията Radeon RX 6x50 XT. Явно за да повиши интереса към графичните процесори Navi 2X компанията съвсем скоро ще възобнови програмата за лоялност Raise the Game, в рамките на която някои клиенти заедно с видеокартите получават безплатно компютърни игри. Едновременно с това Advanced Micro Devices напомни на всички, че видеокартите Radeon RX от серия 6000 изпреварват графичните карти на Nvidia по производителност на долар.

Съответната таблица, показваща това превъзходство бе публикувана в официалния Twitter акаунт на компанията от ръководителя на игровото направление на AMD Франк Азор. Според тази информация, превъзходството на видеокартите на Nvidia по отношение на бързодействието на долар достига 89%, като на практика всички модели на AMD са по-икономични. При съставянето на таблицата са използвани цените на интернет магазина Newegg от 10-ти май тази година.

Самата таблица е доста интересна и повдига редица въпроси. Разбира се, AMD представя своите продукти във възможно най-добра светлина и е добре да изчакаме потвърждение от независимите тестове на различните лаборатории. Показаните цени са интригуващи и е интересно какво ще отговори генералният директор на Nvidia Дженсен Хуанг.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !