Видеокартите продължават да поскъпват: цената на Radeon RX 6000 е двойно по-висока от препоръчителната

Offnews Последна промяна на 03 ноември 2021 в 17:30 694 0

AMD-Radeon-Cards

Германският уеб сайт 3DCenter направи подробен анализ на текущата ситуация на пазара за графични процесори в Европа и публикува интересен отчет, който не дава повод за оптимизъм. Анализът се базира на видеокартите, излезли до месец март и поради тази причина наскоро представените Radeon RX 6600 и GeForce RTX 3070Ti/3080Ti не са включени в представената графика.

Според отчета на 3DCenter, цените на графичните процесори на AMD от поколението RDNA2 към днешен ден са двойно по-високи (101%) от препоръчителната цена, дадена от производителя. Серията NVIDIA RTX 30 е малко по-евтина, като нейната надценка в Европа е в размер на 88%.

Показаната по-горе графика демонстрира, че средната цена на Radeon RX 6000 към днешен ден двойно превишава MSRP и е близка до максимума в цената от месец април.

За периода от 10-ти до 29-ти октомври тази година цената на графичните процесори на AMD е нараснала средно с 18%, а GPU на Nvidia са поскъпнали с 16%. Видеокартите и на двата производителя поскъпват от четвърти юли, когато цените слязоха до минималните си значения. Казано с други думи, наблюдава се двуцифрен ръст за по-малко от един месец.

Този анализ се базира само на показателите на най-големите търговски мрежи в Германия и Австрия. Цените в другите региони могат да варират.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !