Видеокартата AMD Radeon RX 6600XT показва висока енергийна ефективност при добива на Ethereum

Offnews Последна промяна на 13 август 2021 в 16:54 300 0

Radeon RX 6600 XT 2

След официалния анонс на графичната карта Radeon RX 6600 XT в Глобалната мрежа веднага започнаха да се публикуват тестове на новата видеокарта при добива на различни криптовалути. Устройството не поставя рекорди в хешрейта, но привлече вниманието на криптоминьорите. Оказа се, че след като се направят някои тънки настройки в нейната работа, нещо което е типично при добива на криптовалути, новата графична карта демонстрира великолепна енергийна ефективност при добива на Ethereum.

За разлика от Nvidia, компанията AMD по никакъв начин не ограничава производителността на своите видеокарти Radeon RX от серия 6000 при добива на криптовалута. Заради своите характерни архитектурни особености, тези графични карти не се представят много добре при добива на Ethereum. Така например, овърклокнатата Radeon RX 6600 XT осигурява хешрейт на ниво 32 MH/s, докато GeForce RTX 3060 и RTX 3060 Ti без хардуерни ограничения на добива, демонстрират съответно около 48 и 64 MH/s.

Силната страна на RX 6600 XT се оказа нейната висока икономичност и енергийна ефективност. Тази видеокарта осигурява хешрейт от 32 MH/s, консумирайки едва около 55 W. Това се постига след увеличаване на работната честота на буферната GDDR6 памет до 17,5 GHz, като едновременно с това е необходимо и намаляване честотата на графичния процесор Navi 23 до 1,2 GHz.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !