Вече са ясни спецификациите на Xiaomi 12 Lite

Offnews Последна промяна на 13 април 2022 в 06:42 658 0

xiaomi 12 lite

Xiaomi вече обяви първите три модела от серията Xiaomi 12, но според слуховете има още два, които са забулени в мистерия – Xiaomi 12 Ultra и Xiaomi 12 Lite. Сега, благодарение на последните течови, вече знаем спецификациите на достъпния 12 Lite.

Устройството е наследник на миналогодишния Mi 11 Lite 5G, а изтичането идва от Йогеш Брар, който има солидна репутация. Това означава, че спецификациите може да се окажат реални.

Според публикация в Twitter Xiaomi 12 Lite ще бъде оборудван с 6.55 инчов FHD+ AMOLED дисплей с честота на опресняване 120Hz. Телефонът ще пристигне с 4500 mAh батерия с 67W бързо зареждане.

Чипсетът ще остане непроменен – Snapdragon 778G с 6/8 GB RAM и 128/256 GB вградена памет. Камерата му ще е с тройна настройка с 64 мегапикселов основен сензор с OIS, 8 мегапикселов ултраширок и 5 мегапикселов макро. Селфи камерата ще е 20 мегапикселова.

Освен това изтичането споменава сензор за пръстови отпечатъци под дисплея, за разлика от монтирания в бутона за включване на Mi 11 Lite 5G. Що се отнася до софтуера, устройството ще работи с Android 12 и MIUI 13.

Трябва да отбележим, че този теч следва информация, публикувана преди около два месеца от Xiaomiui.net, която разкри някои от спецификациите на Xiaomi 12 Lite, заедно с няколко рендера. И двата източника изглежда посочват едни и същи чипсет, основна камера, дисплей и честота на опресняване.

Няма данни кога Xiaomi 12 Lite ще бъде представен официално, както и цени, но съдейки по миналогодишния модел, можем да очакваме, че той ще струва около 300 долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !