Valve разработва портативен безжичен VR шлем

Offnews Последна промяна на 30 септември 2021 в 18:10 607 0

Valve reportedly developing standalone VR headset codenamed ‘Deckard’

Valve разработва втори, този път безжичен шлем за виртуална реалност (VR). Това се вижда от кода в онлайн услугата SteamVR, открит от YouTube потребителя Брад Линч. В техническата документация той намери няколко препратки към устройство с кодово име Index Deckard.

Първият прототип на шлема за виртуална реалност Valve Index бе показан от компанията през 2019 година. YouTube потребителят сравни открития нов прототип с патентните заявки, регистрирани от Valve. Малко по-късно специалистите на техническото интернет-издание Ars Technica потвърдиха догадките на Линч.

Така например, потвърдено бе, че това ще бъде портативно автономно устройство с безжична връзка, най-вероятно Wi-Fi. Интересно е, че антените за безжичната връзка ще бъдат разположени в предната част на корпуса на шлема.

Благодарение на вградената SoC с интегриран модем, няма да има нужда от проводници, за да може устройството да се свързва с персоналния компютър. Да напомним, че Valve работи и върху нова технология за регистриране положението и движението на ръцете на потребителя без да се налага в ръцете да се държат каквито и да било допълнителни устройства.

Създаването на първия прототип на шлема за виртуална реалност Deckard не означава, че това устройство скоро ще излезе на пазара. По принцип Valve предпочита да работи с голям брой вътрешни проекти, които след това не се появяват на пазара и не се продават.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !