В Samsung Galaxy Z Fold3 се използва дисплей от нов тип - Eco²OLED без поляризатор

Offnews Последна промяна на 17 август 2021 в 18:29 209 0

Samsung-Display-Eco2-OLED-Structure-1024x700-1

Сгъваемият смартфон Galaxy Z Fold3 с гъвкав екран е първият от този клас мобилни телефони с поддръжката на стилус (S Pen Fold Edition и S Pen Pro), но и неговият дисплей също е специален. В този смартфон се използва панела от ново поколение Eco²OLED, като в това наименование Eco² означава едновременно икономичен и екологичен.

Основната разлика между Eco²OLED и стандартните матрици за дисплеи е в това, че при нея липсва поляризиращия слой, който в обикновените OLED дисплеи се поставя между матрицата и горното стъкло и се използва за коректното показване на черния цвят.

Използването на поляризиращ слой значително подобрява изобразяването на черния цвят, но намалява силата на светлинния поток. Поляризаторът поглъща част от светлината, излъчвана от матрицата и за осигуряване на необходимото качество се налага да се повишава яркостта на изображението, което води до по-висока консумация на електрическа енергия. Специалистите на Samsung са намерили ефикасен начин за отказ от поставянето на поляризатор. В Eco²OLED матриците за дисплеи неговата роля се изпълнява от самата матрица.

По този начин пропускателната способност на екрана е повишена с 33%. Това дава възможност за увеличаване на яркостта на изображението с 33% или с 25% по-ниска консумация при една и съща яркост.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !