В MIUI 13 ще бъде интегрирана нова функционалност за защита на смартфоните от кражба

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 16:37 173 0

MIUI 13

Китайският технологичен гигант Xiaomi въвежда нова функционалност срещу кражбата на смартфони. Благодарение на това нововъведение крадците няма да могат да използват нищо от мобилния телефон.

В смартфоните на Xiaomi отдавна е налична функцията Find Device, която дава възможност бързо да бъде намерено изгубеното мобилно устройство. Но за да може да работи тази функция е необходимо телефонът да е свързан с интернет. Това означава, че след като крадецът извади SIM картата, то тази функция става съвършено безполезна.

Именно това е причината Xiaomi да разработва нова функционалност. Сега вече, след изваждането на SIM картата, смартфонът започва да иска парола, графичен ключ или пръстов отпечатък, като функцията Find Device автоматично се стартира. Ако смартфонът не бъде отключена продължение на 30 секунди, крадецът няма как да получи достъп до данните и не може да използва нито една от функциите на смартфона. Защитата не може да бъде заобиколена чрез рестартиране или връщане към заводските настройки.

Както обикновено, новата функционалност първи ще получат китайските потребители. Тя вече се появи в затворената бета версия на MIUI 12.5 от 14 октомври (v21.10.14). Новата функционалност ще бъде интегрирана във фърмуера на фирмената среда MIUI 13.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !