В Китай броят на 5G потребителите достигна 500 милиона

Offnews Последна промяна на 20 август 2021 в 17:08 570 0

5G

Китайските мобилни оператори China Telecom, China Unicom и China Mobile обявиха постигнатите резултати за първата половина на 2021 година. Според техните отчети, за този период към мобилните мрежи от пето поколение са се включили над 500 милиона потребители.

Британското издание The Register допълва, че към края на месец март тази година трите мобилни оператора на Китай са имали 322 милиона абоната в 5G мрежите и 1,12 милиона базови станции за мобилните мрежи от пето поколение. През следващите три месеца потребителската маса съществено е нараснала, като на 30 юни вече е била 495 милиона души, като броят на базовите 5G станции е достигнал 1,421 милиона.

Мобилните оператори China Telecom и China Unicom през последните шест месеца започнаха съвместното използване на 5G инфраструктурата според подписаните в началото на годината договори. При това тези договори се отнасят за инфраструктурата както за четвъртото така и за петото поколение мобилни мрежи. Това означава, че отчетите за броя нови 5D базови станции може да са леко завишени. По подобен начин действат и мобилните оператори China Mobile и China Broadcasting Network Corporation в честотния диапазон 700 MHz.

Но дори като се вземе предвид съвместното използване на мобилните мрежи, през второто тримесечие на тази година трите китайски мобилни оператора са инсталирали не по-малко от 190 хиляди 5G базови станции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !