В Калифорния отвлякоха огромен товарен автомобил с видеокарти EVGA GeForce RTX от серия 30

Offnews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 15:36 438 0

A truck with EVGA GeForce RTX 30 series graphics cards was hijacked in California

Продуктовият мениджър на EVGA Джейкъб Фрийман потвърди в официалния форум на компанията, че неизвестни престъпници са отвлекли голям товарен автомобил, превозващи стоката към логистичния център на EVGA в Калифорния. Той е бил натоварен със стотици видеокарти EVGA GeForce RTX от 30-та серия.

Топ мениджърът сподели, че цената на една от откраднатите графични карти варира от 330 до 1959 щ. долара, което означава, че са откраднати пълния спектър на моделите - от GeForce RTX 3060 до GeForce RTX 3090 и дори професионалните Nvidia RTX и Quadro. При сегашния тотален световен дефицит за видеокарти общата сума на тази стока със сигурност е една огромна сума.

EVGA заявиха, че знаят серийните номера на откраднатите графични карти и затова те няма да получат гаранция и няма да бъдат обслужвани. Освен това, EVGA ще разследва какъв е произходът на появилите се на пазара откраднати видеокарти и ще принуждава техните купувачи да ги връщат обратно.

Компанията напомня, че според законите на този американски щати според федералните закони "купуването или получаването по друг начин" на открадната собственост е криминално и гражданско престъпление. Престъпление е и също "скриването, продажбата, съхранението или помощта при скриването" на подобна собственост.

Компанията публикува специалния пощенски адрес [email protected], където може да бъде подавана всякаква информация, която би могла да помогне за намирането на откраднатите графични карти.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !