Устройствата Echo с Alexa получават възможност за преводи в реално време

Offnews Последна промяна на 16 декември 2020 в 07:07 4544 0

Amazon представи нова функция за устройствата Echo с активиран гласов асистент Alexa – преводи в реално време. Тя ще позволи на хората, говорещи два различни езика, да разговарят помежду си, а устройствата ще работят като преводачи за двете страни.

Информацията идва от блога на Amazon, а функцията за преводи в реално време вече е достъпна в САЩ. Към момента тя работи с шест езикови двойки – английски и испански, френски, немски, италиански, бразилски португалски и хинди. Важно е да се знае, че функцията работи само на Echo устройства със зададен език English US.

За да използвате удобната опция, трябва да помолите Alexa да служи като преводач за езика, на който говори другият събеседник. Асистентът ще продължи да превежда, като автоматично ще идентифицира говорещия. Ако притежавате Echo устройство с екран, освен че ще чувате звука, ще виждате и визуализация на превода. Когато искате да спрете превода, отново ще трябва да се обърнете към Alexa с команда.

Тази функция би била много полезна за мобилното приложение Alexa, тъй като пътуващите често имат нужда от превод в реално време, но за момента тя е ограничена само до Echo устройства.

Всъщност това не е първият път, когато компания въвежда преводи в реално време. Опцията съществува на смарт устройства с активиран Google Assistant вече повече от година, като вече може да се използва и за Android и iOS. Amazon обаче посочва, че работи по адаптиране на механизма за машинен превод към данни за разговорна реч и генериране на преводи, които включват съответния контекст, като тон на гласа например.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !