Unihertz рекламира телефон в стил BlackBerry KEY2

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 07:04 401 0

unihertz 2

BlackBerry никога не даде на OnwardMobility шанса да направи обещаното 5G BlackBerry, като изтегли лиценза, предоставен на компанията. Това означава, че ако не се случи чудо, няма да видим 5G BlackBerry. В крайна сметка BlackBerry продаде останалите си лицевзи за 600 милиона долара по-рано тази година.

Въпреки това има една компания, която произвежда телефони, подобни на BleckBerry с физическа клавиатура и всичко останало. Това е Unihertz, която току-що рекламира нов модел в същия стил в Twitter.

През 2019 година Unihertz пусна своя Tian – устройство много подобно на BlackBerry Passport с почти квадратен 4.5 инчов дисплей и QWERTY клавиатура, хибрид между физически и контекстуални виртуални клавиши на сензорен екран. Захранван от Android, Titan имаше всичко, което феновете на BlackBerry биха искали, включително и достъп до Google Play Store, IP67 сертификат и огромна 6000 mAh батерия.

Телефонът имаше един единствен проблем – беше твъде голям и тежък. Затова миналата година Unihertz представи олекотена версия, но това й коства приликата с BlackBerry Passport.

Сега компанията показа в Twitter нов модел в стил BlackBerry с думите “Очаквайте скоро...”, а на изображението се вижда физическа клавиатура. Ентусиасти успяха да разкрият какво съдържа снимката и то много прилича на BlackBerry KEY 2 с някои промени, направени в QWERTY.

BllackBerry KEY2 беше усъвършенстваната версия на KEYone, създадена от лицензополучателя на BlackBerry TCL. Устройството беше доста популярно, въпреки че от него са доставени едва 850 000 бройки, достатъчни за това компанията да разработи KEY2.

Изглежда негов клонинг е на път да стане следващит телефон, който Unihertz ще представи скоро и може би той ще предлага и 5G свързаност. Остава да разберем.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !