Умният пръстен на Samsung може да предизвика бум при носимите устройства

Павлин Луканов Последна промяна на 22 януари 2024 в 12:06 3737 0

Samsung Ring

Снимка Samsung

Samsung Ring

През изминалите години смарт часовниците се наложиха като най-популярните носими джаджи, изключвайки слушалките. Изглежда обаче се задават нов тип устройства, които може да доведат до старта на нова надпревара сред производителите. Става дума за смарт пръстените, а за акцента върху тях подсказва предстоящата премиера на първия подобен модел на Samsung Galaxy Ring.

Компанията пусна кратък клип свързан с бъдещото си устройство по време на премиерата на новата си серия смартфони Galaxy S24. Засега обаче нямаме много детайли за пръстена отвъд дизайна. В последствие представител на Samsung разкрива, че целта на бъдещият модел ще е да даде възможност на повече хора да следят здравните си показатели чрез улеснен подход. Това включва проследяване на параметри в продължителен период от време чрез уред с малки размери.

От компанията споделят, че пръстенът ще има водещи сензорни технологии и ще бъде удобен за постоянно носене. Актуалният прототип е лек, в няколко размера и с три цветови опции. Моделът може да бъде оприличен на актуалния Oura Ring, като от Oura заявяват, че вече имат доста опит в сферата, а наличието на конкуренция ще доведе до допълнителен тласък на развитие.

В рамките на потребителското изложение CES бяха показани редица подобни устройства. Това е показателно за интереса на компаниите в тази насока, но предстои да видим дали и потребителите ще откликнат подобаващо. Влизането на Samsung в сектора определено ще доведе до раздвижване, тъй като компанията е с ред най-големите технологични лидери.

Разбира се смарт пръстените имат своите предимства. Те не изпъкват и са по-подходящи за следене на качеството на съня например, спрямо часовниците. Долната част на пръста позволява и по-точното отчитане на пулс и нива на кислород в кръвта спрямо китката. Има немалко хора, които не искат сложни устройства за тези цели. Освен това, имайки предвид доминацията на Apple сред часовниците, логичният ход за Samsung е да се пробва в нова категория.

Компанията също така може да предприеме и подход за обвързване на новия продукт в екосистемата си при комбинация със смартфон, часовник и всичко това в едно приложение. Възможно е също така навлизането на Samsung в сектора да накара и други големи играчи да погледнат сериозно в тази посока.

Все пак обаче ще е добре да изчакаме до официалния дебют на Galaxy Ring, за да видим реално какво ще предложи той. Важни са както функционалностите, така и цената. Ако устройството е достатъчно евтино, то може да се превърне в отличен избор и алтернатива на фитнес гривните например.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !