Три уреда, които ще автоматизират дома ви и ще го издигнат на друго ниво

Offnews Последна промяна на 28 юни 2023 в 13:56 401 0

Автоматизация на дома
Автоматизация на дома

Автоматизацията е бъдещето както на индустрията, така и на електрониката в дома. За да сме в крак с всички тенденции, предлагаме да разгледате три устройства, които ще направят жилището ви едно по-технологично и удобно място.

От каталога на ПРО ВАКУУМ (производители Wirbel и Truvox International): може да се запознаете с висококачествени екстрактори за тапицерии, мокети и килими

Екстракторите са технологични специализирани уреди, предназначени за извличане на мръсотия, петна, прах и течности от текстилни повърхности. Устройствата се използват за почистване на мека мебел, автомобилни седалки, мокети, килими и други сходни повърхности.

Принципът на работа на екстрактора е относително прост. Първоначално специален почистващ разтвор се инжектира в текстилната повърхност чрез вградената дюза и прониква дълбоко във влакната, разтваряйки замърсяванията и петната. След това специален смукател (вакуум накрайник) поема течността и мръсотията, оставяйки повърхността почистена и освежена. Екстракторите за тапицерии са оборудвани със специални мощни вакуум мотори и силни помпи, които осигуряват ефективното протичане на процеса.

Предимствата на екстракторите са, че осигуряват дълбоко почистване на текстилните повърхности, като премахват замърсяванията, които не могат да бъдат отстранени с обикновено прахосмукачка или четка. Второ, могат да се използват за трайното премахване на упорити петна и неприятни миризми от тапицерията или килима. И последно, но не на последно място, екстракторите са особено полезни при почистване на автомобилни интериори, където се наслагват много замърсявания и прах.

Интелигентна система за осветление

Интелигентна осветителна система позволява да контролирате и автоматизирате осветлението в дома си. С помощта на сензори, таймери или гласови команди сте в състояние да създавате персонализирана атмосфера, да регулирате нивата на яркост и дори да променяте цвета на светлините в зависимост от индивидуалните си предпочитания.

Интеграцията със смарт асистенти като Amazon Alexa или Google Assistant позволява гласов контрол и отдалечен достъп до осветителната система, а сензорите за движение могат автоматично да контролират светлините, когато влизате или излизате от стая, добавяйки удобство и енергийна ефективност към дома.

Като пример за индустриален и офисен аналог на концепцията можем да дадем добре познатите системи DALI.

Система за домашна сигурност и видеонаблюдение

Безопасността на жилището е една от основните цели, които може да се постигне с правилната автоматизация. По този начин си гарантирате спокойствие и сигурност за вас и хората, които са ви най-близки.

Високотехнологичните системи за сигурност от ново поколение предлагат на вашето внимание усложнени функции като интеграция на интелигентни брави, видео звънци и охранителни камери.

Смарт ключалките позволяват дистанционно да контролирате достъпа до вратите си с помощта на мобилно приложение, което е предпоставка за това нежеланите посетители да останат навън. Входен звънец с видеокамера позволява да виждате и да комуникирате с посетителите чрез смартфон дори когато сте далеч от дома. Камерите за сигурност с датчик за движение и стрийминг на живо предлагат опции наблюдение в реално време, което гарантира, че знаете какво се случва в дома ви във всеки един момент.

Чистотата, осветеността и безопасността определено са качества, които бихте искали жилището ви да притежава. А интегрирането на гореизброените устройства в дома ви ще помогне да го издигнете на ново равнище и да го превърнете в далеч по-функционално и приятно място за вас и семейството ви.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !