Това не е фенерче, а заглушител за Bluetooth колонки

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2021 в 16:37 161 0

Bluetooth

Китайските производители на електроника предложиха на пазара интересно устройство, което излъчва смущения за Bluetooth сигналите и по този начин ги погася. То работи по аналогия със заглушителите на мобилни телефони и се използва за една сравнително хуманна борба с хората, които слушат твърде силна музика на обществени места.

Търсенето на това устройство в Китай се повиши, понеже там има огромен брой по-възрастни жени, които в парковете и отворените пространства включват изключително силна музика чрез няколко Bluetooth колонки и играят най-различни танци. Местните млади хора считат това за едно отвратително зрелище, като най-много ги дразни музиката, на която танцуват. В Китай тези танци се наричат Square Dance, като този стил се появява преди около 20 години и понякога изглежда твърде странен.

Уеб изданието Vice добавя, че заглушителите за Bluetooth колонките се търсят изключително много и се продават при цена от 15 до 50 щ. долара в зависимост от дизайна и мощността. На външен вид устройството изглежда като обикновено фенерче, само че вместо светодиоди има инсталирани предаватели с променлива честота на излъчване. Въпросното "фенерче" трябва да бъде насочено към Bluetooth колонката от разстояние няколко метра, след което тя започва да повтаря някои кратки фрагменти, губи сигнал и накрая престава да възпроизвежда какъвто и да било звук. Тези заглушители не са забранения в Китай, понеже работят в честотен диапазон, който е разрешен за обикновените потребители, които могат да го използват тайно - например, чрез скриване на това устройство в чанта или в джоба.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !