Тестваме новия HAMMER Blade 3 - издръжлив смартфон за динамичен начин на живот

Offnews Последна промяна на 31 август 2021 в 14:17 262 0

HAMMER Blade 3 predna pixel

Технологичните продукти с марка HAMMER по традиция се свързват с висока надеждност, издръжливост и устойчивост. Това важи и за смартфоните, които са достъпни и на българския пазар.

Неотдавна в редакцията получихме възможност да тестваме смартфона HAMMER Blade 3 и можем да кажем, че той със сигурност има какво да покаже на потребителите. Моделът, който отскоро е на българския пазар, е един от най-иновативните телефони на марката. Той е част от продуктовата линия HAMMER Athlete, предназначена за активен начин на живот. Със своята висока степен на издръжливост той е създаден за ползване навсякъде, включително и в екстремни условия. Това обаче не е за сметка на богатата функционалност и високата производителност за класа му. Вижте повече.

Първи впечатления

HAMMER Blade 3 идва с много стилна кутия, в която е разположен вертикално. Още при изваждането му от нея и взимането му в ръка, първото, което прави впечатление, е усещане за консистентност и здравина. Веднага се усеща, че това е устройство, което няма нужда да се страхуваме, че ще изпуснем.

Същевременно смартфонът е много тънък - едва 12 мм., което на прима виста не бихме очаквали от телефон с подобрена издръжливост. Дължината му е 163.6 мм., а широчината - 78.2 мм.

HAMMER Blade 3 продължава традиционния за продуктовата линия приятен дизайн, който също добавя усещане за надеждност и сигурност. Тежестта му е едва 245 грама.

Моделът работи с версия 10 на операционната система Android и се възползва от нейните новости като черен режим, както и възможност за управление чрез жестове.

Здравината

безспорно е важен акцент при този смартфон. Както успяхме да се уверим от първо лице, той е идеален за пътувания и разходки сред природата, за което допринасят високата степен на водоустойчивост и прахоустойчивост. Има IP69 сертификация, както и военния сертификат MIL-STD-810G. В допълнение, моделът притежава сертификат за устойчивост и издръжливост на удари IK07, включително на изпускане от 1.2 метра. Включва също и водоустойчиви USB-C 3.0 и mini Jack.

Екран

HAMMER Blade 3 разполага с 6.2-инчов дисплей, с поддръжка на HD+ IPS (1520×720 резолюция). Той е защитен от трето поколение Gorilla Glass, което допълва усещането за цялостната здравина на устройството.

Камери

Апаратът разполага с 48 мегапикселова основна камера, която както имахме възможност да се уверим, прави много добри снимки във всякакви условия. Предната камера е 8 мегапикселова и позволява създаването на качествени селфита навсякъде.

Производителност

HAMMER Blade 3 има добра производителност за своя клас. Под корпуса разполага с Octa-Core процесор и 4GB RAM памет. Изпробвахме го с няколко игри и други често използвани в ежедневието приложения и можем да кажем, че се справя повече от добре. Вградената му памет е 64GB, която може да бъде увеличена с още до 128GB чрез microSD карта.

Комуникационни възможности

Телефонът поддържа мобилни мрежи от четвърто поколение по стандарта LTE (Long Term Evolution). Разполага, разбира се и с Wi-Fi модул, възможност за създаване на хотспот и поддържа стандарта за свързаност на много близки разстояния NFC (Near Field Communications). Това от своя страна позволява разнообразни опции за безконтактни разплащания.

Батерията

на HAMMER Blade 3 е литиево полимерна с капацитет 5000 милиамперчаса, която напълно отговаря на цялостната концепция за динамично използване в различни екстремни ситуации. Както се уверихме от първа ръка, този телефон няма да остане без ток точно когато имате нужда от него. Разполага и с функция за експресно зареждане.

Улеснение за любителите на пътуването е, че устройството не се нуждае от физическа SIM карта, за да работи. В него е интегрирана е-SIM карта, която работи според нуждите на потребителя. Това дава нова свобода за гъвкаво използване на различни телекомуникационни мрежи и тяхната смяна. За целта просто можете да си свалите профили от различни доставчици и да ги управлявате с приложението на смартфона. Тази функция обаче не сме тествали и нямаме впечатления как работи. Разполага, разбира се и със слот за физическа SIM карта.

Телефонът има сензор за пръстови отпечатъци, както и останалите най-широко разпространени в подобни апарати сензори.

В заключение

Днес малко или много повечето телефони вече стават издръжливи на вода и прах. HAMMER Blade 3 обаче извежда тази концепция на следващо ниво, стъпвайки на опита на марката в тази област. С много добра производителност и камера, както и с богата функционалност, този модел е добър избор за хора, които живеят динамично, работят и се забавляват активно.

Повече подробности за телефона са достъпни тук

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !