Тестове на инженерен екземпляр на десктоп видеокартата Intel Xe-HPG (DG2) 512EU

Offnews Последна промяна на 10 април 2021 в 10:44 6016 0

Intel-xe-hpg-top-m2

Създателят на популярният YouTube канал Moore’s Law is Dead публикува няколко снимки на ранния инженерен екземпляр на десктоп видеокарта, базирана на графичния процесор Xe-HPG на Intel. Графичната карта е фотографирана от няколко ракурса.

Според тази информация, графичният процесор на тази видеокарта разполага с 512 изчислителни модула. Това означава, че са показани снимките на топ-решението от тази фамилия видеокарти. Инженерният екземпляр на графичната карта Intel Xe-HPG (DG2) 512EU има една от трите възможни конструкции на охладителната система сред видеокартите които се тестват в лабораториите на процесорния гигант. Според изтеклата неофициална информация, охладителната система на тази видеокарта ще има бял или черен цвят.

Според данните на автора на това видео, моделът Intel Xe-HPG 512EU работи с повишена до 2,2 GHz тактова честота на графичния процесор, което е доста по-високо от подобните продукти на Nvidia. Тактовата честота на GPU приблизително съответства на честотите на видеокартите AMD Radeon RX от серия 6000.

https://youtu.be/84IV8VmQoY4

Заснетият екземпляр разполага с 16 GB буферна GDDR6 памет с 256-битова шина. Температурният коефициент TDP е 275 W, което е повече от първоначално заявения диапазон от 225 до 250 W. Вижда се, че представеният модел има два конектора за подаване на допълнително захранване, като единият е с 8 пина, а другият - с 6 пина.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !