Тенденциите от CES 2023: Безжични слушалки със сензорен екран върху кейса

Стефан Николов Последна промяна на 09 януари 2023 в 10:22 1393 0

JBL Tour One

Снимка JBL

Тенденциите от CES 2023: Безжични слушалки със сензорен екран върху кейса

Кейсовете на безжичните слушалки могат да се използват не само за съхранение на самите слушалки и на външната батерия, която осигурява по-дълга автономна работа. Компаниите JBL и HP са ги превърнали в удобно средство за управление, което става чрез вградените в калъфите за слушалки неголеми сензорни дисплеи, които осигуряват опростена индикация на протичащите процеси и дават възможност за избор на траковете и за промяна на режима на работа.

Още преди CES 2023 компанията JBL представи в Европа безжичните слушалки Tour Pro 2, а сега по време на голямото изложение в Лас Вегас обяви, че започва техните продажби и в Съединените Щати при цена $249,95, което приблизително колкото американската цена на AirPods Pro.

В кейса на TWS слушалките JBL Tour Pro 2 е вграден течнокристален дисплей с размер на диагонала 1,45 инча, който дава възможност за избор на следващия трак, за включване и изключване на ANC (активното погасяване на шума) и дори да се преглеждат съобщенията от свързания с него смартфон. Слушалките предлагат до 10 часа автономна работа с изключена ANC система и до 8 часа с включена. В тях са вградени 6 микрофона, които се използват от ANC системата, както и за осигуряване на по-високо качество на разговорите. Поддържа се Bluetooth 5.3 безжична връзка, но засега без икономичния режим LE, който ще бъде добавен със следващото обновяване.


Безжичните слушалки HP Voyager Free 60 Plus са предназначени предимно за корпоративните потребители. Базовият модел се продава с обикновен заряден кейс, който добавя още 10 часа автономна работа в режим провеждане на разговори. Но кейсът на Pro модела има сензорен екран с OLED матрица, който дава възможност за управление възпроизвеждане на музикалните тракове, регулиране силата на звука, може да осъществява почти всички настройки, да показва състоянието на батерията, да приема или отказва телефонните разговори.

С помощта на този кейс е възможно и управлението на връзката с другите безжични устройства – слушалките поддържат многоточково сдвояване и могат да запомнят до осем връзки. Сред другите функции на слушалките HP Voyager Free 60 Plus са адаптивното активно шумопотискане с режим на прозрачност и поддръжката на технологията WindSmart за осъществяването на по-ясни разговори. Поддържа се AptX кодека, като и на самите слушалки е налично сензорно управление. Тяхната защита от прах и влага е от ниво IP54.

HP обещава около осем часа автономна работа с включена ANC система, без използване на батерията от кейса. Налични са жично (USB-C) и безжично зареждане. В комплекта е включен специален кабел с USB конектор от едната страна и 3,5 мм жак от другата, който може да се използва за слушане на музика, но не и за телефонни разговори.

Идеята за поставянето и използването на удобен и функционален екран върху кейсовете на TWS слушалките се натрапва от само себе си, понеже тяхното управление чрез докосването на едната или двете слушалки не е много удобно. Калъфът за тях разполага с всичко необходимо за поставянето на сензорен екран – неголеми плоски повърхности, батерия и зарядно. Използването на кейсовете на безжичните слушалки за мониторинг и управление може да ги превърнат в много по-функционално и самостоятелно устройство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !