Tenda F6 - домашен рутер с базови характеристики и приятен дизайн (Ревю)

Offnews Последна промяна на 05 юли 2021 в 18:16 5162 0

tenda-6

 

Tenda F6 е безжичен рутер с базови характеристики, подходящ за споделяне на интернет в малък апартамент или къща. В редакцията получихме една бройка от модела, за да тестваме от първа ръка неговите технически характеристики. В следващите редове ще споделим личните си впечатления от модела:

 

На външен вид рутерът на Tenda е лек и стилен. Дизайнът му е много приятен с леко извит профил и ненатрапчив бял цвят, който би паснал без проблем на всеки интериор. В кутийката освен самото устройство, откриваме и кратко ръководство за употреба, захранващ адаптер, както и мрежов кабел. Цялата необходима информация, свързана с възможностите на рутера могат да бъдат открити и на самата опаковка.

 

Тялото на Tenda F6 е изградено от две пластмасови части, плътно сглобени една в друга. На предния панел на устройството е разположен светещ LED индикатор, показващ дали рутера е включен и дали работи. Отзад откриваме Wi-Fi/RST бутон, с който може да се изключва wi-fi сигнала, както и да се нулират настройките на рутера. Там са разположени и портовете (три LAN, един WAN) за свързване с различни устройства като компютри и телевизори, както и конектор за захранващ адаптер.

 

Рутерът е снабден с четири 5 dBi антени, които осигуряват стабилен и силен сигнал. Специфична особеност на F6 модела е, че антените му са сменяеми.  В допълнение - устройството има мощен Qualcomm чип, който допълнително подсигурява бързината и стабилността на връзката.

 

Tenda F6 се отличава с базова производителност от 300 Mbps. Това е еднобандов Wi-Fi- рутер по стандарта 802.11b/g/n, който работи само в честотния диапазон 2,4GHz и не поддържа 5GHz честоти. По време на нашите тестове установихме, че това е напълно достатъчно, за да отговори на нуждите на всеки потребител на домашната мрежа, който може с лекота да сърфира и да изпълнява ежедневните си дейности онлайн.

 

Tenda F6 притежава таймер за Wi-Fi, с помощта на който може да се деактивира интернета в определени периоди от деня. Например, когато не сме вкъщи или когато спим. Друга практична функционалност на рутера е опцията за скриване на името на домашната Wi-Fi мрежа. По този начин производителят Tenda се е погрижил за безопасността на безжичната комуникация, която осъществяваме у дома.

 

Tenda F6 N300 е достъпен на пазара у нас на цена от около 30 лв. и две години гаранция.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !