TCL няма да пусне сгъваем телефон тази година

Offnews Последна промяна на 13 септември 2021 в 06:17 231 0

TCL

TCL е отложила плановете си да пусне сгъваем телефон тази година. Това е потвърдила самата компания в имейл до The Verge.

Става въпрос за устройството в стил мида, с кодово име Project Chicago, което се разработва, но компанията е взела решение да го отложи за неопределено време. Според TCL забавянето се дължи отчасти на нарастващите производствени разходи и недостига по веригата за доставки.

“Въпреки, че пазарът на сгъваеми устройства нараства всяка година, той все още е премиум категория”, посочва Стефан Стрейт, главен маркетинг директор на компанията в изавление пред The Verge. “В комбинация с неотдавнашния недостиг на компоненти, пандемията от COVID-19 и нарастващите разходи в производството, TCL взе трудното решение да спре пускането на първия си сгъваем смартфон в търговската мрежа докато не може да го произвежда и пусне на цена, възможно най-достъпна за потребителите”.

Стрейт добавя още, че компанията “следи отблизо пазара, за да определи най-доброто време за пускане на сгъваем смартфон”. Компанията вече раздаде няколко тестови устройства на рецензенти, но заяви, че не разполага с допълнителни такива или снимки на Chicago, които да сподели.

Новината идва няколко седмици след пускането на най-новите сгъваеми модели на Samsung, но компанията е взела решение за отагане на своето устройство преди това. Освен това Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 са в най-високия ценови диапазон на пазара с цени от 1799 и 999 долара.

TCL показа няколко сгъваеми прототипа миналата година и отново тази година на CES 2021, както и “разтегателен” екран. През април компанията показа устройство за сгъване, което може да се разшири от 6.87 инчаов екран до 8.85 или 10 инчов размер на таблет.

TCL посочва, че не се е отказала от идеята за сгъваема категория продукти, но няма времева рамка, в която първото й устройство ще бъде налично на пазара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !