Цената на видеокартата Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition в Европа е 2559 евро

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 09:54 5568 0

Sapphire 1

В края на миналата седмица компанията Sapphire представи видеокартата Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition с впечатляващ заводски овърклок. Графичната карта се базира на специално подбрани чипове AMD Navi 21 XTXH и вече може да бъде намерена в европейските онлайн магазини.

Очакваше се, че този специален вариант на видеокартата Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition ще бъде по-скъп от еталонната версия, но при сегашните условия на дефицит и недостиг цената на новото решение на Sapphire счупи всички рекорди. Да напомним, че препоръчителната от производителя цена на флагманската видеокарта AMD Navi 21 за европейския пазар е 1029 евро.

За да се купи новата Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition трябва да се дадат от 2599 до 4160 евро в зависимост от комплектацията. За тази цена купувачът получава видео карта, не само базирана на специално подбран графичен процесор, но и с печатна платка с пътечки, пригодени за подсиленото захранване. И още, използва се комбинирано охлаждане от 360 мм радиатор на водно охлаждане за GPU плюс специален вентилатор за охлаждане на VRM компонентите и буферната GDDR6 памет.

На видеокартата Sapphire Radeon RX 6900 XT Toxic Extreme Edition е необходимо подаването на допълнително напрежение към единия 6-пинов и двата 8-пинови PCI-E Power конектора. Когато графичната карта не е силно натоварена, за нейната нормална работа е необходима мощност от 430 W.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !