Тази година се очаква голям ръст на пазара за изцяло безжични слушалки

Offnews Последна промяна на 05 май 2021 в 12:30 5668 0

AirPods Pro

През изминалите няколко години пазарът на изцяло безжични слушалки бележи сериозен ръст. Очакванията са това да продължи и през 2021 г.

Прогноза на компанията за пазарни анализи Counterpoint Research сочи, че доставките могат да достигнат до около 310 милиона броя. Това би представлявало ръст от 33% спрямо тези през 2020 г.

Очаква се Apple, Xiaomi и Samsung да продължат да са лидери на пазара. Миналата година този сегмент на пазара отбеляза ръст от 78% и всичко това на фона на пандемията и ограничаване на разходите на много потребители.

През 2020 г., са били доставени 233 милиона комплекта безжични слушалки, което беше над очакваното. Секторът е един от най-перспективните в технологичния бранш. Междувременно най-голям ръст се отбелязва от ниския и среден ценови сегменти.

Най-голям дял и тази година се очаква да има Apple. Компанията от Купертино може да хване около 27% от доставките. Xiaomi ще е на втора позиция с 9%, а Samsung с около 7%.

Най-много продажби се очаква да бъдат реализирани през третото тримесечие. През есента се очакват новото поколение слушалки Apple AirPods, които би трябвало да предизвикат потребителския интерфейс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !