Тази година може да се наложи Apple да увеличи цените на iPhone 14 извън САЩ

Offnews Последна промяна на 03 май 2022 в 06:55 503 0

iPhone 13

Приходите на Apple за първото тримесечие отново успяха да надминат очакванията на анализаторите. Въпреки това главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук предупреди, че има някои негативни тенденции в текущото тримесечие, които могат да намалят приходите на гиганта с 4-8 милиарда долара.

Основните фактори, които биха допринесли за по-слаби финансови резултати през второто тримесечие, биха били локдауните заради COVID-19 в Китай, които засягат производствените линии на Apple, загубата на руския пазар поради санкциите заради войната в Украйна, неправилното разпределение на валутата, нарастващата инфлация, която остави купувачите с по-малко разполагаеми доходи и общият недостиг на компоненти, който тормози индустрията от известно време.

Докато всички останали предизвикателства са обясними, нарастващата сила на долара и по-високият му обменен курс спрямо местните валути са нов момент. Анализаторът Крис Касо от Raymond James смята, че това ще принуди Apple да повиши цените на iPhone 14 извън границите на САЩ в отговор на по-слабите валутни курсове.

Ако обменните курсове не се променят до септември, когато се очаква останалите фактори, влияещи върху печалбата да се неутрализират в известна степен, цените на новите устройства на компанията най-вероятно ще нарастнат, пише анализаторът.

Въпреки че Apple все още има по-добър рейтинг на акциите, целевата цена от 190 долара, която Крос прогнозира, е малко по-ниска от тази на други анализатори. Всъщност изразени в долари, цените на iPhone в другите страни са много по-високи от тези в САЩ, така че повишаването им може допълнително да повлияе и върху графика за доставки, който така или иначе може да бъде променен от комбинация от останалите фактори, посочени по-горе.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !