Sony Xperia 1 III предлага водещи характеристики в познат корпус

Offnews Последна промяна на 14 април 2021 в 16:27 5614 0

sony-xperia-1-III-title-800x415

Спекулациите около Sony Xperia 1 III приключиха, компанията най-сетне представи новия си флагман, чието име се произнася Xperia 1 Mark 3. Като дизайн устройството е много подобно на предшественика си. Получавате същата конструкция от метал и стъкло със сертификат IP68. Вместо лъскав гръб обаче, новият модел е с матирано покритие.

Кинематографичният 4К OLED HDR панел предлага честота на опресняване 120 Hz, а процесорът е Snapdragon 888. Той е придружен от 12 GB оперативна и 128 GB вградена памет, която може да се разшири с microSD карта. Запазен е и 3.5 мм жак за слушалки.

Камерата е тройна и се състои от три 12 мегапикселови сензора. Основният предлага оптична стабилизация и може да заснема 4К видео със корост от 120 кадъра в секунда. Ще получите и някои софтуерни трикове като проследяване на очите в реално време както за хора, така и за кучета. Освен това камерата съдържа свръхширок и телефото сензори, както и 3D ToF.

Предната камера е 8 мегапикселова, разположена над 6.5 инчовия дисплей, защитен от Gorilla Glass Victus – най-доброто, което Corning предлага в момента. Освен това телефонът е оборудван със сетрео високоговорители, за които се твърид, че са с 405 по-мощни и предлагат собствена технология 360 Reality Audio за съраунд. Поддръжката на Dolby Atmos и Hi-Rs Audio е заедно с технологията за увеличаване на аудио сигнала DSEE Extreme.

Sony Xperia 1 III може да се свързва директно с контролера Dual Shock 4, но не и с по-новия Dual Shock 5, който идва с конзолата PlayStation 5. батерията е с капацитет 4500 mAh и поддържа 30 W бързо зареждане. Компанията твърди, че тя издържа 3 години. Има и поддръжка на реверсивно зареждане за аксесоари. Сензорът за пръстови отпечатъци е вграден в бутона за включване, като има и отделен бутон за камерата.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !