Sony PS5 е най-бързо продаващата се конзола на компанията

Offnews Последна промяна на 29 юли 2021 в 06:17 4543 0

PS5-Sells-10-Million-Units-Fastest-Selling-Console-in-Sony-History-1

Sony PS5 току-що достигна важен етап. Sony разкри, че е продала 10 милиона конзоли PS5 към 18 юли, осем месеца след дебюта на конзолата на 12 ноември 2020.

Според компанията нито пандемията, нито недостига на чипове, който според съобщенията е забавил продажбите, не са повлияли на успеха на PS5. Сега тя е най-бързо продаваната конзола на Sony, изпреварвайки PS4 с почти месец.

Продажбите се забавиха от пускането на пазара. Sony реализира 4.5 милиона продажби на PS5 през 2020 година, но продаде 3.3 милиона през първото тримесечие на 2021 година и й отне още 4 месеца, за да добави 2.2 милиона към сметката. Това не е изненада при ограниченията на предлагането и обичайния спад в средата на годината, но може и да не бъде отбелязан ръст в продажбите до празниците.

Шефът на PlayStation Джим Райън поочи в интервю за GamesIndustry.biz, че е твърде рано да се каже кои пазари са най-горещи, но посочи, че Китай е приятна изнанеда. Компанията разпродаде своите стартови бройки много, много бързо, въпреки местния пазар, фокусиран върху мобилните и безплатни игри.

PS5 не напредва лесно. Дори, ако Sony може бързо да преодолее недостига на хардуер, тя все още се изправя пред недостиг на ексклузивни заглавия за конзолата, с изключение на Ratchet & Clank: Rift Apart и Returnnal. Най-големите игри обикновено са подобрени версии на тези, налични за PS4, като Spiderman: Miles Morales, и дори предстоящите блокбастъри като Horizon Forbidden West ще имат PS4 версии. Въпреки, че търсенето изглежда още е голямо, може да няма много допълнителни стимули за закупуването на PS5, докато Gran Turismo 7 и други ексклузивни заглавия не влязат в сила.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !