Sony Bravia XR A95K е първият в света телевизор с квантови органични светодиоди

Offnews Последна промяна на 05 януари 2022 в 17:01 459 0

Sony Bravia XR A95K

Sony представи първия света телевизор с QD-OLED  - квантови органични светодиоди. Това е Bravia XR A95K, който предлага изключително висококачествено изображение.

Предлагат се два модела на новия телевизор с размер на диагонала съответно 55 и 65 инча. Резолюцията на QD-OLED матрицата и на двата телевизора е с 4К ULTRA HD разделителна способност и се произвежда от компанията Samsung Display. Технологията QD-OLED съчетава в себе си най-доброто от QLED и OLED матриците.

Sony Bravia XR A95K се базира на чипа Cognitive Process XR. Тази SoC извършва анализа на информацията за подобряване качеството на изображението от гледна точка на по-добро възприемане на цвета и дълбочината на сцената. Поддържа се технологията XR OLED Contrast Pro, която се използва за автоматично регулиране на яркостта за осигуряване на ярки цветове в светлите участъци на сцената и дълбок черен цвят в тъмните участъци.

Телевизорът има четири HDMI интерфейса, като двата от тях поддържат HDMI 2.1 стандарта. Новият телевизор ще се продава заедно с подставката Dual Style, която дава възможност устройството да се поставя накрая на масата или плътно до стената.

https://youtu.be/sZFqV9OfHak

По време на анонса Sony не съобщи нито цената, нито кога ще стартира продажбата на новия телевизор Sony Bravia XR A95K.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !