Смартфоните Xiaomi 12T дебютират в България заедно с други IoT продукти

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 12 октомври 2022 в 21:53 1114 0

Xiaomi 12T Pro

Снимка Xiaomi

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi представи есенното си портфолио от продукти за България, което включва два смартфона между 1000 и 1500 лева, както и куп други мобилни джаджи и аксесоари. От 15 октомври в страната започват продажбите на умните телефони Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro, а цените им ще започват от 1169 лева и 1459 лева съответно. Вторият модел е особено привлекателен заради флагманския си хардуер и 200MP камера.

Към тях добавяме обновената фитнес гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro, която все повече се доближава до умен часовник. Таблетът Redmi Pad е друго ново попълнение, което подсилва портфолиото на компанията. Последното устройство, което китайският бранд показа бяха премиум слушалките тип „тапи“ Redmi Buds 4 Pro.

Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro

Новите смартфони Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro са позиционирани в достъпния и в традиционния флагмански класове. Те са с голям 6.7-инчов AMOLED екран с адаптивно опресняване от 120Hz. Към него добавяме батерия с капацитет от 5000 mAh и супер бързо зареждане от 120W, като зарядното е включено в комплекта. То осигурява пълен заряд за 19 минути по думите на компанията.

Разликите между двата модела са в процесорите, някои конфигурации и най-вече – в основната камера. Xiaomi 12T Pro разчита на най-актуалният и мощен за момента чипсет на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 1+ изпълнен по 4nm технология. Базовата версия Xiaomi 12T залага на Mediatek Dimensity 8100 Ultra, който е по 5nm архитектура. Вариантите, които ще са налични в България включват 8GB оперативна RAM памет и 128GB или 256GB място за съхранение. Pro версията ще има конфигурация и с 12GB RAM.

Споменахме камерите, при които Xiaomi 12T Pro ще разчита на новия 200MP сензор на Samsung. Той е основен и на който потребителите ще разчитат за по-голямата част от режимите – включително и нощния. Базовият Xiaomi 12T ще заложи на изпитания вече много кратно 108MP сензор за основен. Останалите камери са идентични – 8MP широкоъгълна и 2MP макро допълват задната конфигурация, а предната е 20MP селфи такава.

Xiaomi 12T и Xiaomi 12T Pro влизат в продажба в България от 15 октомври. Цената за базовата версия 8GB RAM и 128GB място за съхранение е 1169 лева за първия и 1459 лева за втория модел. Китайската компания ще предложи и специална оферта, в която ще са включени в комплекта и безжични слушалки Redmi Buds 3 Pro.

Гривната Xiaomi Smart Band 7 Pro

Друг ключов продукт от портфолиото на Xiaomi е новата версия на тяхната фитнес гривна – Xiaomi Smart Band 7 Pro. Тя все повече се доближава до функциите и визията на умните часовници, но и леко вдига цената. Разполага с 1.64-инчов екран, който е 84% по-голям от предишните модели гривни на компанията.

Xiaomi Smart Band 7 Pro има водоустойчивост до 5ATM, вградена GNSS система, за по-добро позициониране и проследяване при активности. Най-голямото предимство на гривната пред умните часовници е изключително издръжливата батерия от 12 дни. Xiaomi Smart Band 7 Pro позволява редица възможности, като проследяване на спортната активност, пулсомер, проследяване на съня, индекс на физическата активност (PAI) и много други. В България тя ще идва на цена от 199 лева.

Redmi Pad и новите слушалки

Новият таблет Redmi Pad идва с 10.61-инчов дисплей е първият таблет в света, получил сертификат SGS за ниска зрителна умора. Екранът също така има честотата на опресняване от 90 Hz. Продуктът е снабден с 8МР широкоъгълна предна камера и е захранван с батерия с капацитет 8000 mAh, като ще се предлага на цена 599 лв. за варианта 4GB оперативна памет и 128GB място за съхранение.

Последният продукт, който Xiaomi ще пуска есента в страната са слушалките Redmi Buds 4 Pro. Техният чип с по-ниска мощност им позволява да имат съответно 30 часа и 36 часа живот на батерията със зареждащия калъф. Самите „тапи“ Redmi Buds 4 Pro издържат до 9 часа с едно зареждане, при което можете да слушате до два часа музика с пет минути престой в калъфа. Те ще се предлагат на цена 159 лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !