Смартфонът Moto G9 Power - 64-мегапикселова камера и мощна батерия на достъпна цена (Ревю)

Offnews Последна промяна на 28 февруари 2021 в 10:44 6053 0

moto G9 power

През последните месеци Motorola пусна на пазара няколко интересни смартфона, които се отличават с добро съотношение между производителност и цена. Компанията изглежда успя да “напипа пулса” на пазара и предложи устройства с много добро съотношение между параметри и функционалност, характерни за високия клас и достъпност.

Един такъв модел е Motorola Moto G9 Power - смартфон с впечатляващо мощна батерия, 64 мегапиксела в основната камера и всичко това - при много ниска за възможностите му цена. В редакцията получихме за тест една бройка от този апарат и имахме възможност да се уверим от първа ръка в неговите способности.

Един от акцентите, които поставят от Motorola, е изключително мощната батерия на телефона. Тя дава пълна независимост на неговия собственик и в добавка поддържа бързо зареждане. Както се убедихме сами, това наистина е голямо предимство и прави използването му много по-удобно. Ето и повече подробности за модела.

Външен вид

Първото нещо, което прави впечатление, когато извадим телефона от кутията, е елегантният и консистентен дизайн. Мобилният телефон се усеща много удобно в ръката и въпреки големия си екран, всъщност е доста компактен. Размерите му са 172.14 х 76.79 х 9.66 мм., при тегло от 221 грама.

Моделът разполага с IPS дисплей, с диагонал 6.8-инча, който поддържа HD+ резолюция. Съотношението между екрана и корпуса на устройството е 83.1 процента.

Камери

Основната камера на Moto G9 Power е тройна. Тя включва един 64-мегапикселов 26мм., широкоъгълен основен сензор с т.нар. PDAF (Phase Detection Autofocus) технология. Другите два сензора са 2-мегапикселови, единият от които е за макро снимки. Тестовете ни показаха, че заснетите с апарата снимки са с много добро качество и увеличение. Това ги прави подходящи както за забавление, така и за различни работни цели.

Телефонът разполага с LED осветление, HDR, панорамно заснемане и множество визуални ефекти. Предната камера е 16-мегапикселова, което позволява създаването на качествени селфита.

Производителност

Новият смартфон на Motorola е базиран на чипсета Qualcomm SM6115 Snapdragon 662, създаден с 11 нанометров технологичен процес. Процесорът е осемядрен. Моделът разполага с 4GB RAM оперативна памет, както и 128 GB вътрешна памет. Тя, разбира се, може да бъде увеличена с помощта на microSD карта. Тествахме апарата с няколко от най-новите ресурсоемки игри и други приложения, изискващи по-висока производителност и той се справи много добре.

Батерия

Батерията на смартфона Moto G9 power напълно оправдава името му и неслучайно е повод за гордост за неговите създатели. Тя е с най-високия възможен капацитет от досегашното портфолио на компанията - 6000 милиамперчаса. Това е напълно достатъчно за няколко дни работа, както се уверихме и сами по време на тестовете. Устройството притежава и възможност за бързо зареждане с мощност 20 W.

Комуникационни стандарти

Моделът поддържа клетъчните стандарти GSM, HSPA и разбира се LTE (Long Term Evolution) от четвърто поколение. Останалите му комуникационни функции включват протокола за безжична комуникация на близко разстояние Bluetooth 5.0, технологията за безконтактен пренос на данни NFC (Near FIeld Communications), както и USB-C.

Други спецификации

Moto G9 Power работи с операционна система Android 10, към която е добавен интерфейсът My UX. Телефонът разполага с вградено FM радио, както и жак за слушалки. Има и бутон за отваряне на Google Assistant, както и сензор за отпечатъци, който е поставен на задния панел.

Моделът се предлага в два цвята - виолетов и зелен. В България той ще бъде достъпен на препоръчителна цена от 399 лева.

moto G9 power

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !