Смартфон Coca-Cola – само за най-запалените фенове

Павлин Луканов Последна промяна на 10 февруари 2023 в 12:39 1149 0

Realme Coca-Cola

Снимка Realme

Смартфон Coca-Cola – само за най-запалените фенове

Всички сме свикнали с до голяма степен скучния дизайн на съвременните смартфони. Разбира се производителите се опитват да внасят дизайнерски решения, с които да разчупят рутината, а в някои случаи това дори има ефект. От време на време сме свидетели и на партньорства между производители на смартфони и други познати брандове. Те са под формата на лимитирани издания, включващи визуални промени, софтуерни добавки, както и допълнителни бонуси в комплекта. Една от тези идеи включва и смартфон на Coca-Cola.

Той е плод на сътрудничеството между realme и Coca-Cola, но по всичко личи, че продуктът е доста ефектен и потенциално с колекционерска стойност. За това помага и фактът, че от него ще бъдат пуснати в продажба едва 1000 бройки. За наше най-голямо съжаление, устройството ще се продава ексклузивно в Индия, а това означава, че едва ли сдобиването с него ще е лесно. На фона на това цената на realme 10 Pro 5G Coca-Cola Edition е едва 20 999 рупии (около 475 лв.).

Става дума за преработена версия на смартфона realme 10 Pro, която има груб в червен и черен цвят, както и частичен надпис Coca-Cola в бяло. Ринговете на основната камера са с червени акценти. Според компанията моделът продава усещането за кен кола. Добавени са редица софтуерни персонализации, включително тапет, тематична анимация при зареждане, звукови ефекти и набор от икони. Освен това в комплект с устройството идват множество стикери, игла за отваряне на поставката за карти под формата на капачка, тематична фигурка и карта с уникалния номер на телефона.

Новото предложение изглежда доста приятно визуално, но както вече стана дума, едва ли ще има начин да се сдобиете с него. Все пак моделът е интересна демонстрация за възможностите за колаборация между компаниите.

На фона на това получавате вече добре познатия хардуер на realme 10 Pro, който залага на плосък IPS дисплей, който е с диагонал 6.72 инча, резолюция FullHD+, честота на опресняване до 120 херца и яркост до 680 нита. Екранът има и сертификация за ниски нива на синя светлина. Селфи камерата е поставена в отвор и е 16-мегапикселова. Очаквано четецът на отпечатъци е поставен отстрани на корпуса.

Използван е чипсет Snapdragon 695 5G, който е комбиниран с 8GB LPDDR4X RAM и 128GB разширяема памет UFS 2.2. Що се отнася до батерията, тя е с капацитет 5000 mAh и поддържа бързо зареждане с мощност до 33W, с което се постига 50% заряд за 29 минути. Основната камера е двойна и се състои от 108MP сензор Samsung HM6 с бленда f/1.75 и 2MP за портретен ефект. Сред режимите за снимане са нощен, уличен, портретен, пълна резолюция, професионален, панорама и др.

Телефонът е с размери 163.7 х 74.2 х 8.3 мм и тегло 192 гр. Сред останалите му параметри са двойни високоговорители UltraBoom с Hi-Res сертификация, 3.5 мм жак за слушалки, два микрофона и слот за карти, вкл. опция за добавяне на памет карта. Моделът използва базираният на Android 13 интерфейс realme UI 4.0, който както вече споменахме е допълнително персонализиран.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !