Следващото поколение Xiaomi Mix Fold може да се конкурира с Galaxy Z Fold 3

Offnews Последна промяна на 07 октомври 2021 в 07:04 1323 0

Bald-Panda-Weibo-Mix-Fold

Xiaomi обяви първото си сгъваемо устройство, Mix Fold, по-рано тази година. То беше със същия форм-фактор като серията Galaxy Fold и предлагаше прилични спецификации, но остана ексклузивно за Китай.

Според нов доклад компанията вече работи върху следващото поколение Mix Fold, но телефонът ще бъде само малка надстройка на текущия модел. Информацията идва от Bald Panda и беше публикувана в Weibo, китайският еквивалент на Facebook.

Докладът разкрива, че Xiaomi работи по надграден Mix Fold, който изглежда по-скоро опресняване, отколкото пълноправен Mix Fold 2. Bald Panda твърди, че телефонът ще разполага с екран с висока честота на опресняване като Galaxy Z Fold 3 и камера под дисплея.

Устройството ще се захравна от батерия с капацитет 5020 mAh и ще поддържа фантастичното ново 120 W бързо кабелно зареждане на Xiaomi. Само за сравнение оригиналният Mix Fold предлагаше само дисплей с висока честота на опресняване отвътре, докато според изтичането за новият модел дори външният дисплей ще поддържа висока честота на опресняване.

Що се отнася до скоростта на зареждане, оригиналният Mix Fold предлага само 67 W бързо зареждане. Неговият наследник от следващо поколение се очаква да има почти двойна скорост на зареждане.

Xiaomi не е първата компания, която ще използва сгъваема селфи камера под дисплея, тъй като Galaxy Z Fold 3 на Samsung вече предлага тази опция. Най-вероятно обаче, следващият Mix Fold ще може да се похвали с по-незабележима такава и по-добро качество на изображенията.

За съжаление в доклада не се споменава дата, на която устройството ще бъде представено. Няма и информация дали то ще достигне до международните пазари, или ще остане отново само за Китай.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !