Следващото поколение чипове на Apple влиза в производство през май

Offnews Последна промяна на 31 март 2021 в 17:58 5711 0

iphone-12-vs-iphone-12-mini

Нов доклад сочи, че TSMC ще започне производството на чиповете A15 Bionic, базирани на 5 нанометров процес, през май. Именно те ще захранват следващото поколение iPhone.

Напоследък чухме доста слухове за бъдещите подобрения в iPhone 13. Сред тях са по-плавен дисплей с честота на опресняване 120 Hz и подобрен хардуер на камерата. Чипът A15 Bionic ще наследи A14 Bionic и съответно ще предложи още повече мощ и скорос за новите смартфони на гиганта.

Apple вече е резервирала първоначалния капацитет на N4 на TSMC за своето ново поколение Mac, посочват източниците. Но компанията е сключила и договор за процесорите на бъдещите си iPhone 13, които ще се произвеждат на възел N5 или N5P.

Припомняме, че A14 Bionic също се произвежда по 5 нанометров процес, затова и все още не е ясно какви точно подобрения ще донесе неговият наследник. Ако Apple спази стратегията си от последните години, ще видим и леко подобрен A15X или A15Z в следващото поколение таблети iPad.

Докладът намеква също така и за факта, че компанията вече е резервирала линията на TSMC за производство на 4 нанометрови чипове от серия М, които ще захранват Mac през 2022 година. За тацзи година се очаква да пусне MacBook и iMac, базирани на процесора M1X.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !