Следващите три смарт часовника Fitbit изглежда няма да работят с Wear OS

Offnews Последна промяна на 28 март 2022 в 07:51 429 0

Fitbit-Versa-3

Малко вероятно е следващите три смарт часовника Fitbit да работят с Wear OS, твърди 9to5Google. Тази констатация се позовава на кода на най-новата версия на приложението Fitbit. Такива фрагменти от кода често дават представа за това, което можем да очакваме от неиздадени устройства.

Въпреки че Fitbit започна като обещаващ играч, марката така и не се превърна в безспорен лидер и е далеч от подгласник на Apple и Samsung. Част от привлекателността на новите часовници на Samsung се крие в Wear OS, разработена съвместно с Google и, въпреки че Fitbit обеща да създаде първокласни смарт часовници, базирани на тази операционна система, изглежда ще трябва да изчакаме още.

Очевидно компанията се кани да представи Vers 4, Sense 2 и Luxe 2, които обаче няма да работят с Wear OS. Първите два модела ще са с разделителна способност на дисплеите 336 х 336 пиксела и носят кодови имена Hera и Rhea, а премиум вариантът Luxe е с резолюция 124 х 208 пиксела и е известен като Nyota.

Като имаме предвид, че Fitbit обновява устройствата си всяка година, не е изненада да чуем за новите модели часовници, но това което не се очакваше е Fitbit OS. Google вече притежава Fitbit и изглеждаше сигурно, че новите модели ще работят с Wear OS.

Според откритите в кода данни обаче, трите часовника разчитат на връзка с телефона, която не би била нужна, ако работеха с Wear OS. За съжаление Fossil е единствената опция към момента за тези, които искат да пробват Wear OS, без да са свързани с екосистемата на Samsung. Друга алтернатива може би ще е Pixel Watch, който се очаква да дебютира през октомври, заедно със серията Pixel 7 на Google. Затова и би било добър вариант, ако Fitbit пусне именно сега своите нови часовници с тази операционна система и привлече именно тези потребители.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !