Следващият премиум модел на Nokia може да има 108 мегапикселова камера и да пристигне на 8 април

Offnews Последна промяна на 15 март 2021 в 05:49 5833 0

Nokia

Този уикенд има както официални, така и неофициални новини около Nokia. Първо официалната – HMD Global обяви събитие за 8 април. На тази дата вероятно ще стартира следващия премиум модел Nokia.

Поканата за събитието включва хаштаг #LoveTrustKeep и има изображение на мъж, втренчен в дърветата. От това не може да се извлече много информация, така че трябва да разчитаме на въображението си или на слуховете.

Напоследък няма много новини около Nokia, но една от възможностите за модел, който ще стартира на 8 април е Nokia 10. Дългоочакваното продължение на най-високо ценените телефони в гамата на марката – Nokia 8.3 5G и Nokia 9 PureView.

NokiaPowerUser предлага интересна вътрешна информация, която може би има значение тук. Новият телефон с логото на Nokia ще е с процесор Qualcomm Snapdragon 775 и 108 мегапикселов основен сензор, който ще е един от общо петте във формацията.

Информацията от вътрешни източници продължава с това, че името Nokia G10 е забелязано в регулаторните заявки. Останалите подробности предполагат поддръжка на 4К/60 fps запис, 5G и съвместимост с новите WiFi 6E мрежи и устройства.

Разбира се всичко това не е официално, но и по-рано се чуваше, че Nokia подготвя премиум модел със Snapdragon 875 или 888, което може би значи, че ще има няколко модела в серията.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !