Следващият Mac Pro трябва да завърши прехода към Apple Silicon през четвъртото тримесечие на тази година

Offnews Последна промяна на 19 януари 2022 в 07:17 460 0

apple_mac-pro-display-pro_mac-pro_060319_big.jpg.large_2x

Инсайдерът @Dylandkt разкрива жизненоважна информация за това какви биха могли да са следващите стъпки на Apple за завършване прехода от Intel към собствените й процесори Apple Silicon. Наскоро той обяви, че компанията планира да замени сегашните 13 инчови MacBook Pro с нов по-голям 14 инчов модел с нов чип М2.

Според Дилън преходът към Apple Silicon ще приключи до четвъртото тримесечие на 2022 година, тъй като Mac Pro може да пристигне с нов процесор, който ще надхвърля ядрата на M1 Max.

“Mac Pro ще е последното устройство, което ще бъде заменено. Процесорът му няма да е разширение на М2. Вместо това той ще е допълнение на М1 с повече ядра от M1 Max”, пише Дилън.

Според него компанията може да пусне нов Mac Pro през последното тримесечие на годината. Новият продукт ще включва чипсет, който ще е по-мощен от M1 Max, захранващ най-новите 14 и 16 инчови MacBook Pro.

Любопитното в тази теория е, че новият чип няма да бъде вариант на новия чипсет М2, а по-скоро подобрена версия на текущата гама М1, която може да побере до 40 CPU ядра и 128 GPU ядра.

“В краткосрочен план можете да очаквате новият Mac Pro да включва поне две матрици, което по същество формира дизайн с двоен M1 Max”.

Слуховете предполагат, че Apple работи с TSMC за доставянето на 3nm чипсети, способни да поддържат до 40 ядра, но те могат да пристигнат в компютрите Мас през 2023 година. Тези нови 3nm чипове носят кодови имена Ibiza, Lobos и Palma и се очаква да бъдат вариации на M1, M1 Pro и M1 Max.

Настоящите М1 чипове на Apple използват 5nm процес и не очакваме това да се промени през 2022 година. Това обаче не означава, че Apple не може да намери начин да извлече повече мощност от своите процесори, докато все още използва 5nm архитектура.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !