След като напусна бизнеса със смартфони, LG преговаря с Apple да стане дистрибутор на нейните устройства

Offnews Последна промяна на 18 юни 2021 в 07:19 5366 0

apple-lg-sell-devices-in-lg-stores-800x533

Според нов доклад LG води преговори с Apple за продажба на iPhone, iPad и Apple Watch в магазините си в Корея. Това се случва малко, след като компанията обяви, че напуска бизнеса със смартфони.

Сделката би могла да даде на Apple по-голям достъп до пазара и по-лесен начин за продажба на устройства в Корея. Респективно това би увеличило продажбите и би улеснило поддръжката и обслужването на клиенти.

Според BusinessKorea LG Electronics договаря партньорство с Apple за продажба на продуктите й в своите магазини в Корея. Сделката ще включва над 400 магазина на LG в цялата страна.

В съобщението се посочва още, че двете компании обсъждат създаването на специални Apple corners (ъгли) в магазините на LG, които да се управляват директно от служители на Apple или потенциално да позволят на служителите на LG Best Shop да продават продуктите на гиганта. Няма информация кога може да се случи това, но някои експерти прогнозират, че може да стартира още в края на следващия месец, когато LG Electronics излезе напълно от бизнеса със смартфони.

Понастоящем не се говори за продажба на преносими и настолни компютри на Apple в LG Best Shops. Това може би се дължи на желанието на LG да запази конкурентността на собствената си гама Gram и други продукти, които се продават добре в страната. Няма информация и за продукти с марката Beats или собствената линия слушалки на Apple AirPods и AirPods Max. Официалният представител на LG беше изключително лаконичен в коментара си: “Все още нищо не е решено. Проучваме всички възможности”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !