Скалпирането на Intel Alder Lake процесор намалява неговата температура с 10 °С

Offnews Последна промяна на 18 януари 2022 в 17:21 3535 0

intel-core-i5-12600k

Отдавна не е тайна, че подмяната на стандартния термичен интерфейс често дава възможност значително да бъде намалена температурата на процесора. RockItCool представи на пазара инструмент за премахване на процесорните капачки на чиповете Intel Alder Lake-S като след това е възможна замяната на стандартния припой с термичен интерфейс от течен метал.

Според представената по-долу диаграма, замяната на стандартния припой с неназован термичен интерфейс намалява температурата на работещ необявен процесор с немалките 10 °C. Чипът е овърклокнат до 5,1 GHz за всички ядра, а неговата температура е паднала от 84 на 74 градуса по Целзий.

Въпреки че моделът на процесора не е посочен, публикуваните от производителя снимки показват Core i5-12600K. Термичният интерфейс също не е посочен, но най-вероятно това е течният метал Coollaboratory Liquid Extreme - само той се предлага в асортимента на RockItCool.

Да уточним, че инструментът за премахване на капачките на процесорите Intel Core от 12-то поколение се предлага на пазара при цена 59,99 щ. долара.

Да напомним, че чиповете Intel Alder Lake-S се базират на архитектура с различни процесорни ядра – до 8х бързи Golden Cove и до 8х икономични Gracemont, като всеки процесорен клъстър работи със собствена тактова честота. Тези чипове ще се произвеждат чрез 10 нанометров технологичен процес. Процесорът Core i5-12600K предлага 6х бързи и 4х икономични ядра.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !