Ще могат ли руснаците да купуват смартфони?

Offnews Последна промяна на 26 февруари 2022 в 11:21 476 0

Rs

Днес, 25-ти февруари, както бе обещано, САЩ публикува информация относно ограниченията за износ на високотехнологични продукти в Русия. Стана ясно, че обикновените хора ще могат да купуват смартфони и друга компютърна техника.

Подробностите за ограниченията бяха публикувани от Бюрото по индустрия и сигурност (BIS) към Министерството на търговията на САЩ. От представения документ се вижда, че ограниченията влизат в сила на 3-ти март тази година.

САЩ са въвели специални изисквания за получаването на необходимия лиценз от страна на американските производители на различна продукция - от електроника и компютри до аерокосмическата промишленост.

Отбелязва се, че Министерството на търговията на САЩ прави изключение за „потребителските комуникационни устройства“ като персонални компютри, модеми, мобилни телефони и цифрови фотоапарати. Те ще се доставят свободно в Русия за индивидуална употреба от обикновените потребители. Но има голям списък с длъжностни лица, включително президента, министър-председателя, вицепремиери, федерални министри, депутати от Държавната дума и членове на Съвета на федерацията, главни редактори и заместник-главни редактори на държавни медии, които няма да могат да купуват подобни устройства.

От друга страна, за Русия е забранена доставката на високотехнологични продукти, произведени не само в САЩ, но и от други страни, с използване на американски технологии.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !