Сгъваемият телефон на Apple ще излезе през 2023 година

Offnews Последна промяна на 05 май 2021 в 08:11 5365 0

foldable iphone

Слуховете за сгъваем iPhone не са от вчера, но последният е по-надежден. Уважаваният анализатор Минг-Чи Куо обяви пред инвеститорите, че Apple планира да пусне 8 инчов сгъваем iPhone през 2023 година.

Информацията се базира на документи, видяни от Engadget и статия на MacRumors. Прогнозата на Куо пък е базирана на “индустриално проучване”, според което гигантът планира да продаде 15-20 милиона бройки от своя сгъваем iPhone през 2023 година.

Анализаторът вече беше прогнозирал, че е възможно телефонът да дебютира през март, но последният му доклад съдържа повече подробности за доставчиците. Според него гъвкавият QHD+ OLED панел ще се доставя от Samsung Display, а контролерът за DDI ще идва от Samsung Foundry.

Куо отбелязва още, че Apple ще използва сребърна нано технология на TPK, “поради няколкото й предимства пред технологията Y-Octa на Samsung”. Докладът е силно спекулативен, но въпреки това се явява потвърждение на множеството слухове за сгъваем iPhone, които циркулират от поне година.

Освен това Куо очаква OPPO, Vivo, Xiaomi и Honor също да пуснат нови сгъваеми модели. Това според него ще се случи до края на текущата година, или в началото на следващата. Доставките пък ще нарастнат до 17 милиона до 2022 година, ако недостигът на компоненти бъде преодолян.

Ако това се случи, сгъваемите телефони могат да се превърнат в “следващата иновативна точка за продажби на модели от висок клас”, посочва Куо. В този случай Apple разбира се би искаа да е готова със свой собствен модел, а ако потребителите не го купуват достатъчно, компанията ще се откаже от проекта.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !