Сгъваемият Google Pixel с кодово име Passport ще използва технология на Samsung

Offnews Последна промяна на 02 юни 2021 в 06:56 7238 0

pixel-fold-concept-800x454

Слуховете, че Google работи върху сгъваем смартфон датират от 2019 година. Тогава се твърдеше, че Samsung е изпратила мостри от сгъваеми панели на компанията, както и на Apple. Дори изтекъл документ на Google намекна, че устройството е в етап на планиране.

Сега нов доклад на ETNews сочи, че Samsung ще предостави свое решение за Ultra-Thin Glass за сгъваемия телефон на Google. Очаква се нейният сгъваем OLED панел и UTG технология да се използват в телефона с кодово название Passport, който компанията подготвя.

Досега технологията UTG беше екскклузивна за смартфоните на Samsung. Вместо да разчита на слой пластмаса, компанията успя да създаде изключително тънък слой стъкло, който също беше гъвкав и издръжлив. Първият модел, който използва технологията беше Galaxy Z Flip, а след него и Galaxy Z Fold 2.

Стъклото с дебелина едва 30 μm се произвежда с помощта на усилващ процес, за да се подобри гъвкавостта и издръжливостта му. В процеса UTG се инжектира със специален материал до неразкрита дълбочина, за да се постигне постоянна твърдост.

Сега Samsung планира да започне да продава решението за сгъваем UTG панел на други марки през втората половина на годината, като крайната цел е разширяване на бизнеса. Въпреки опасенията, че продажбата на UTG ще доведе до загуба на конкурентно предимство, корейският гигант е уверен, че все още е по-напред от останалите марки, когато става въпрос за технологията за сгъваеми устройства.

Що се отнася до сгъваемия Pixel, Android 12 бета намекна, че той носи кодово име Passport, а според слуховете ще стартира тази година. Дали наистина ще използва UTG технологията на Samsung предстои да разберем.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !