Серията iPhone 14 може да пристигне без слот за физическа SIM карта

Offnews Последна промяна на 30 декември 2021 в 07:27 426 0

iPhone 13 Featured image

Изглежда, че Apple отново ще го направи – вместо да добавя функции към своите устройства, да се отъве от такава. Според последните слухове компанията е решила да премахне физическия слот за SIM карта в iPhone 14.

Всъщност предишни слухове предполагаха, че това ще се случи, но едва през 2023 година с iPhone 15. Сега обаче анонимен документ, получен от MacRumors сочи, че Apple е започнала разговори с големите оператори, за да ги подготви за следващите си смартфони, които ще бъдат само с eSIM.

Тази информация беше подкрепена и от @dylandkt в Twitter, който се позовава на свой предишен туит, публикуван преди почти година, твърдейки, че “е успял да потвърди информацията, че Apple работи по премахване на физическата SIM карта по-рано, с източници, близки до компанията”.

Надяваме се, че премахването на слота за SIM карти ще помогне на Apple да направи бъдещите си смартфони по-достъпни, елегантни и водоустойчиви. Тя беше първата компания, която се отърва жака за слушалки, сензорите за пръстови отпечатъци и адаптерите за зареждане.

Много от Android производителите следват тенденциите, зададени от Apple, прилагайки нейните решения в своите модели смартфони. Каквото и да се случи, това решение ще осигури на Apple повече вътрешно пространство. Освен това ще помогне да не се допуска прах и вода в устройството и разбира се ще доближи iPhone още една крачка по-близо до идеята на Джони Айв за монолитно усторйство като една стъклена плочка.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !