Създателите на Essential Phone може да представят новия си телефон OSOM OV1 това лято

Offnews Последна промяна на 21 февруари 2022 в 06:35 382 0

Former-Essential-Phone-teammates-could-unveil-the-new-OSOM-OV1-handset-this-summer

Спомняте ли си Essential Phone? Създаденото от екип, начело с Анди Рубин, така нареченият “баща на Android”, устройството дебютира през август 2017 година. През декемри следващата година Essential Phone беше изчерпан на сайта на компанията, а до февруари 2020 година беше обявено, че той няма да получава никакви допълнителни актуализации на софтуера.

Само два месеца, преди Essential Phone да не може да бъде намерен онлайн, компанията обсъди какво ще последва. Съобщава се, че Анди Рубин е отменил плановете си за негов наследник и обмисля различен телефон, който да използва AI, да има по-малък екран и да разчита на гласово въвеждане, вместо писане. Това устройство обаче така и не се появи, тъй като Essential затвори врати.

Въпреки това някои служители от екипа, който работи върху Essential Phone, са създали нов модел, за който се твърди, че може да дебютира тази година – OSOM OV1. OSOM е акроним за “Out of sign, Out of mind” и се произнася като думата “страхотно”.

С огромен акцент върху поверителността, OV1 означава OSOM Valut 1. Телефонът може да бъде представен това лято, а снимка, споделена от Android Police разкрива, че той може да поддържа безжично зареждане и ще бъде лесен за поправка от самите потребители.

Докато главният маркетингов директор на OSOM Волфганг В. Мюлер намекна за пускането на новия телефон през лятото на 2022 година, компанията се обърна към LinkedIn с информация за четири потенциални цветови опции на OSOM OV1 – Solar Yellow, Borlias Green, Twilght Blue и Dusk Purple. OSOM анкетира потребителите и печелившият сред четирите нюанса се оказа Borelias Green.

Все пак това не гарантира, че OSOM OV1 ще се предлага точно в този цвят. Както Мюлер посочи “Не можем да обещаем, че той ще излезе на пазара, но знаем, че това е възможност”.

Докато OSOM първоначално се надяваше да представи своя телефон на MWC, Мюлер обяви, че “Лято 2022 е точно зад ъгъла!”, може би намеквайки за това, кога ще е премиерата на OV1. Устройството ще работи с Android и едно от нещата, които ще вземе от Essential Phone е скоростта, с която ще предлага актуализации на операционната система, намекна членът на екипа на Essential и съизпълнителен директор на OSOM, Джейсън Кийтс.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !