САЩ предупреждава, че глобалният недостиг на чипове може да продължи

Offnews Последна промяна на 26 януари 2022 в 12:30 1493 0

microchips-4924170_1920

Глобалният недостиг на чипове верояно ще продължи до втората половина на 2022 г., сочи доклад на Министерството на търговията на САЩ. В него се изтъква още, че недостигът е особено вреден за производителите на автомобили и медицински изделия.

Проучването на американското Министерството на търговията включва данни от веригата за доставки на големи полупроводникови фирми от почти всички индустрии. На база на него длъжностните лица достигат до извода, че правителството не може директно да сложи край на недостига.

Според доклада "най-добре позиционирани" да преодолеят предизвикателствата са частните компании чрез увеличаване на производството, оптимизиране на дизайна си и ограничаване на въздействието върху техните вериги за доставки.

Секретарят на министерството Джина Раймондо посочва, че предложената от президента Джо Байдън субсидия от 52 млрд. щ. долара чрез Закона за иновациите и конкуренцията на САЩ също може да ускори процеса. Тя може да помогне за „възстановяването на американското производство“ и да засили вътрешните вериги за доставки за „години напред“.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !